Luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en (Brits)-Guyana

Vorige week berichtte Groenroodwit over de bouw van een brug tussen Suriname en (Brits) Guyana. Deze week sloten beide landen een luchtvaartovereenkomst. 

Guyana
Guyana (bron: Wikipedia)

Door René Hoeflaak

Want deze week tekenden de Surinaamse minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme en zijn Guyanese ambtgenoot Juan Edghill een Open Skies luchtvaartovereenkomst. Volgens Jubithana  biedt de overeenkomst voor Suriname de mogelijkheid haar routenetwerkwerk uit te breiden, zo is te lezen op onder meer Culturu.

Beide landen bevestigen dat de overeenkomst een wederzijds voordeel is voor de luchtvaartsamenwerking. Temeer omdat de overeenkomst geen beperkingen legt op frequenties van vluchten.

 

Suriname-Guyana

Reizen van Guyana naar Europese Unie via Suriname

Vooral passagiers- en cargovluchten van en naar Suriname via Guyana, zullen verder toenemen. Ook Guyana zal profijt hieruit halen,” aldus de Guyanese minister Edghill. Dit omdat Brits Guyana geen rechtstreekse vluchten heeft naar een land van de Europese Unie.

De overeenkomst vloeit voort uit eerdere gesprekken onlangs in Paramaribo tussen president Chan Santokhi en zijn 40-jarige Brits Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali. Daarin is onder meer de toezegging gedaan om het luchtverkeer tussen beide landen te intensiveren.

Irfaan Ali
Irfaan Ali, president van Brits Guyana (bron: Wikipedia)

Guyana telt ruim 25 vliegvelden (variërend van kleine airstrips tot en met het  Eugene F. Correia International Airport, het nationale vliegveld, op kilometer afstand van Georgetown


Leave a Reply