Brug tussen Suriname en (Brits) Guyana in 2025 klaar!?!

The Guyana Chronicle berichtte gisteren dat de brug van (Brits) Guyana naar Suriname over de Corantijn rivier vóór eind 2025 af zal zijn. Als alles tenminste volgens plan verloopt.

Door René Hoeflaak

De Guyana Chronicle verwees daarbij naar een gesprek met de Guyanese minister van Civiele werken Bishop Juan Edghill. Die zei dat een technisch team is samengesteld om een goede en transparante uitvoering van de bouw van de brug te verzekeren. Het team wordt aangevoerd door minister Edghill en zijn Surinaamse ambtsgenoot Riad Nurmohamed.

Guyana
Guyanese Minister van Civiele werken Bishop Juan Edghill (foto: Guyana Chronicle)

Teams uit Suriname en Guyana 

Een team met experts uit beide landen werkt aan een haalbaarheidsonderzoek en het uitwerken van  gedetailleerde ontwerpen voor de bouw van de brug over de rivier de Corantijn en de aanvoerwegen. Aan deze specifieke opdracht is een tijdlijn van 12 maanden verbonden.

Edghill verwacht verder dat Guyanese investeerders zullen profiteren van de mogelijkheden, die dit bouwproject zullen opleveren, hetgeen klonk als een oproep.


Bouwkosten 

Verder zei de Guyanese minister dat de bouwkosten van de brug niet noodzakelijkerwijs door de twee landen zullen worden gedeeld. “Van welk land de aannemer ook  afkomstig  is, hij zal het uitvoeren. Ongeacht de nationaliteit en of locatie waar de aannemer ook vandaan komt.” 

In beide landen is de verwachting dat de brug de sociale en culturele banden tussen beide landen zal versterken en vooral een impuls zal geven aan de economie.

Corantijn
Corantijn rivier (bron:  Wikipedia)

 

 

Corantijn en Guyana

Ter info: de Corantijn rivier heeft een lengte van 724 kilometer, inclusief de Boven-Corantijn. De Corantijn stroomt uit in de Atlantische oceaan. Guyana werd op 26 mei 1966 een onafhankelijke staat binnen het Britse Gemenebest. Het land telt zo’n 750.000 inwoners (ter vergelijking Suriname 610.000 inwoners)

Leave a Reply