Samenwerking toerisme

Maart 2016: korjaalbootjes aan de oevers van Surinamerivier bij Atjoni (foto: René Hoeflaak)
Maart 2016: korjaalbootjes aan de oevers van Surinamerivier bij Atjoni (foto: René Hoeflaak)

23 juli 2016: Dagblad De West en andere Surinaamse media berichtten donderdag over SHATA. SHATA staat voor Suriname Hospitality and Tourism Association en is eind februari 2016 opgericht door vertegenwoordigers uit de Surinaamse Hotel- en toeristensector met als doel het duurzaam toerisme in en naar Suriname te stimuleren. De officiële lancering van de SHATA vindt plaats in de eerste week van oktober 2016.

Door René Hoeflaak

Groningen, aan de oevers van de Saramacca rivier, maart 2016. (foto: René Hoeflaak).
Groningen, aan de oevers van de Saramacca rivier, maart 2016. (foto: René Hoeflaak).

Het bestuur van SHATA bestaat uit managers en vertegenwoordigers van onder meer Courtyard by Marriott, Kersten Hospitality, METS, Torarica Group of Hotels, Orange Travel en Wyndham Garden Hotel. Voorzitter van de SHATA is Marc Waaldijk.

Volgens het (pers) bericht zullen in de komende periode in versneld tempo een aantal activiteiten worden ontplooid. Welke activiteiten dat zijn, is niet bekend.   Sinfra Zaandam, eerder werkzaam voor Courtyard by Marriot en  Wyndham Garden Hotel, is aangesteld als managing director.

Imago Suriname

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken stelt fondsen ter beschikking aan SHATA ter ondersteuning van de positionering van SHATA.  Voor die positionering is – aldus onder meer Dagblad de West- STAS International, Strategische Communicatie en Branding, geselecteerd en aangesteld.

Verbetering van het imago van Suriname zal de rode draad zijn in het actieplan van SHATA, dat ook vertegenwoordigd zal zijn op de Vakantiebeurs 2017 in Utrecht.

 

One Comment

  • Limoen

    Eindelijk wat meer aandacht voor het toerisme in Suriname.
    Hoop dat het land en de bevolking iets van zullen merken.
    En ook van kunnen profiteren. Wees vooral trots op je land.

Leave a Reply