Over GroenRoodWit/René Hoeflaak

Groenroodwit is een initiatief van ondergetekende,  René Hoeflaak.

Vanaf jaren tachtig reis ik over de wereld . En regelmatig en vooral naar Suriname en de Nederlandse eilanden in het Caraïbisch gebied. Bijzonder, unieke en boeiende (ei)landen met een indrukwekkende geschiedenis, prettig klimaat , prachtige natuur, eigen cultuur en fijne mensen. Op Groenroodwit informeer, enthousiasmeer en verbind ik mijn lezers over initiatieven, ontwikkelingen, projecten in Suriname en de BES eilanden. Met nieuwsberichten, blogs en interviews. En altijd met een positieve inslag.

Want met Groenroodwit wil ik Suriname, de Nederlandse eilanden en haar inwoners verder helpen, een platform bieden en informatie geven aan iedereen die deze plekken een warm hart toedraagt. Vanaf 2006 organiseer ik ook reizen naar Suriname en vanaf 2023 ook een wandel-en cultuurreis naar Sint-Eustatius naar Sint-Eustatius. Samen met  ABC TRAVEL.

ADVIES EN/OF INTERESSE?   

Inmiddels beschik ik vooral in Suriname- over een aanzienlijk, breed en gevarieerd netwerk. Graag en met plezier deel ik mijn ervaringen en adviezen. Bijvoorbeeld bij uw (reis- en/of ondernemers. diaspora)plannen naar en in Suriname. Of Bonaire of Sint-Eustatius.

Rene Hoeflaak

Daarnaast ben ik – na een lange loopbaan in het bank-  en verzekeringswezen-  sinds enkele jaren werkzaam in de Rotterdamse welzijnssector, schrijf ik regelmatig (reis)verhalen en artikelen over interessante plekken en mensen op renehoeflaak.com en interview ik artiesten op Maxazine.

Klik hier voor het gedetailleerde schema van de uitgestelde 2020 Suriname reis, die inmiddels tot nader order is uitgesteld in verband met corona. Interesse, wil je mee? Neem dan contact op met ABC: 053-3030012

René Hoeflaak
René Hoeflaak

Zie verder:View René Hoeflaak's profile on LinkedIn


Luister hier naar het interview met mij door Radio Stanvaste over Groenroodwit.

STANVASTE

Alle foto’s op groenroodwit zijn gemaakt door mijzelf, tenzij anders vermeld.3 Comments

 • Lucien Arduin

  Goedemorgen heer Hoeflaak,

  ik heb net uw site bekeken, ik kwam er toevallig achter door middel van uw bericht over uw bezoek aan het Rumhuis ivm
  het weer produceren van suikerriet in SU op Linkedin.

  M’n complimenten, het ziet er erg mooi uit, en uw verslagen etc zijn ook prettig om te lezen, en denk dat u echt in een behoefte voorziet omdat goede informatie hier schaars te verkrijgen is.

  Ik ben zelf eind april vorig jaar geremigreerd na ongeveer 40 jaar niet in SU geweest te zijn. Ik november 2012 was ik hier drie weken op vakantie, en toen vond ik het zo leuk dat ik in die vakantie besloten had dat ik hier zou komen wonen, en dat is me gelukt, en heb nog geen dag spijt gehad van m’n beslissing.

  Eén van m’n hobby’s is fietsen, en probeer met m’n fietsclubje, “De Zondagmorgen Bikers”, meer mensen hier op de fiets te krijgen, en dat lukt ook aardig.

  Mijn vraag aan u is of u misschien op de één of andere manier “De Zondagmorgen Bikers” zou kunnen vermelden in uw Er op uit rubriek, omdat we elke zondag eropuit trekken. Er zouden dus ook vakantiegangers met ons mee kunnen fietsen, alleen gaat het dan om geoefende fietsers omdat het om vrij lange afstanden gaat.

  Ik wacht uw reactie met belangstelling af,

  Met vriendelijke groet,

  Lucien Arduin

 • Lee-anne van den Brand

  Dag Rene, ben op je website beland nadat ik mijn naam googelde. Leuk dat je over de door mij beschilderde elektriciteitshuisjes schreef!
  Ja ik vind het heeeel belangrijk dat deze toch vaak grijze wereld opgevrolijkt moet worden!!! Intussen heb ik al meerdere huisjes in opdracht van de gemeente beschilderd! Kijk op You tube eens : ‘L. Van den Brand schildert elektriciteitshuisjes’ , en je zult ze zien!
  En jaaaa ik zou best nog veel meer transformatorhuisjes willen transformeren in een positief vrolijk object!
  Met creatieve groeten, Lee-anne van den Brand.

Leave a Reply