Vliegveld Aruba nu ook open voor Zuid- en Centraal Amerika

Nadat het Queen Beatrix International Airport vliegveld van Aruba vanaf 1 juli al heropend was voor vluchten uit Europa en Noord-Amerika is het na acht maanden ook weer open voor vluchten uit Zuid- en Midden Amerika en landen uit het Caribisch gebied.

Aruba
Aruba, 12 januari 2010 (foto: Rene Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Gisteren landde een toestel van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca op het vliegveld, vandaag een toestel van Copa Airlines  uit Panama. De (her)opening van de luchthaven wordt strak gevolgd door de Arubaanse autoriteiten. Alle aankomende passagiers moeten een negatieve PCR test tonen of zich laten testen op het vliegveld zelf.

Aruba code geel

Joost Meijs, CEO van de Arubaanse luchthaven is dankbaar voor het geduld en de loyaliteit van de luchtvaartpartners, zo is tezen op Koninrijk.NU


Het reisadvies voor reizigers van Nederland naar Aruba is per 19 november omgezet van code oranje naar code geel. Dat betekent onder meer dat mensen die terugkomen vanuit Aruba in Nederland niet in thuisquarantaine hoeven.

Aruba code geel

Avondklok na middernacht en restaurants open

Verder geldt op Aruba uiteraard wel de 1,5 meter afstandsregel, is er een mondkapjesplicht, zijn (buiten) groepen groter dan vier personen niet toegestaan, is er een avondklok van middernacht tot 05.00 uur ’s ochtends. Stranden zijn gewoon geopend en restaurants tot 23.00 uur geopend. Binnen in restaurants zijn maximaal 14 personen toegestaan en buiten maximaal 20 (kinderen jonger dan 14 jaar niet meegerekend). Het dragen van een mondkapje is verplicht, behalve aan tafel, zo is te lezen op de site van TUI.

Aruba
Aruba (foto: René Hoeflaak)

19 nieuwe COVID-19 gevallen op Aruba  

Gisteren (4 december 2020) meldde Aruba 19 nieuwe COVD-19 besmettingsgevallen. Het totaal aantal nog  actieve covid-19 besmettingen is per 4 december 151.


Leave a Reply