Diaspora: Melvin Seedorf wil bruggen slaan met Studiecentrum Suriname

Studiecentrum Suriname organiseert studiereizen naar Suriname voor Nederlandse studenten. Groenroodwit sprak met oprichter Melvin Seedorf. ‘‘Ik wil bruggen slaan tussen Nederland en Suriname”

 

Melvin Seedorf
Melvin (rechts) met een groep tijdens een reis van Studiereis Suriname (foto: Melvin Seedorf)

Door René Hoeflaak

Melvin heeft een achtergrond in de evenementenbranche en bemiddelde in het verleden in stageplekken voor Nederlandse studenten in Suriname. Vanuit die rol begon hij in 2015 met het organiseren van groepsreizen voor studenten.

‘’de reizen duren doorgaans 14 dagen.Tijdens de groepsreis richten we ons op zowel gezamenlijke als individuele persoonlijke leerdoelen. Kennis krijgen en leren van de Surinaamse cultuur en geschiedenis staat hierbij centraal” aldus Seedorf.


Stichting Onderwijs der E.B.G.S.

Door de jaren heen beschikt Seedorf inmiddels over een aanzienlijk netwerk in Suriname waardoor hij een gevarieerd reis- en studieprogramma kan aanbieden. Zo werkt hij onder meer samen met Stichting Onderwijs der E.B.G.S., een Surinaamse onderwijsorganisatie met 65 scholen. Seedorf: “we bezoeken scholen zoals in Brokopondo, op plantages leren we over de geschiedenis van Suriname en we verblijven enkele dagen in de jungle. In  Paramaribo verblijft de groep in een appartementencomplex.  En maatwerk is mogelijk”.

Studiecentrum Suriname is de overkoepelende naam voor de diensten die worden aangeboden, zijnde 1). Studiereis naar Suriname en 2). Stage en verblijf in Suriname.

De reizen in Suriname worden georganiseerd en verzorgd door Studiereis naar Suriname waarbij voor de binnenlandse tours wordt samengewerkt met de reisorganisatie SU4YOU. “een betrouwbare organisatie met veel ervaring in het organiseren van reizen voor studenten. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking” aldus Melvin.

Studierezen naar Suriname
Presentatie Melvin Seedorf, Studiereizen Suriname (foto; Melvin Seedorf)

 

Bruggen slaan tussen Suriname en Nederland

De minimum leeftijd  van de deelnemers is 18 jaar en de maximale groepsgrootte is 21. Vaak van een dezelfde school of één scholengemeenschap” aldus Seedorf. Het traject voor een reis met Studiecentrum Suriname bestaat uit vier delen. Te beginnen met een algemene presentatie aan de school zelf, gevolgd door een bijeenkomst voor de deelnemers (en ouders) vlak voor vertrek, de reis zelf en na de reis een evaluatiebijeenkomst.

Seedorf “Ik wil vooral bruggen slaan tussen Nederland en Suriname . Want voor veel deelnemers – met name die buiten de randstad- is het de eerste kennismaking in en met een ‘andere’ cultuur. Ik ben er dan ook best wel trots op dat enkele deelnemers na een reis terugkeerden naar Suriname

Duurzame samenwerking

Ook dit jaar stond er een reis gepland maar die is door de COVID-19 epidemie helaas net doorgegaan. “Ik ben nu vooral aan net netwerken. Toevallig geef ik later vandaag een presentatie over de reis op een PABO school” .

De ambitie van Seedorf is om een langdurige en duurzame samenwerking aan te gaan met enkele Nederlandse scholen. “Verder denk ik nog na over het organiseren van reizen voor onderwijzend personeel”

Wie meer wil weten over een reis met Studiecentrum Suriname kan contact opnemen met Melvin Seedorf, 06-37593462.

Melvin Seedorf
Melvin met deelnemers tijdens een studiereis naar Suriname (foto: Melvin Seedorf)Leave a Reply