Amerikaans-Jamaicaanse megaster Shaggy wil graag (nog een keer) naar Suriname

Voor de Nederlandse muzieksite Maxazine sprak ik onlangs met de Amerikaans-Jamaicaanse zanger Shaggy. Bijna  dertig jaar geleden scoorde hij zijn eerste hit met ‘Oh Carolina’. Vanaf dat moment is hij niet meer weg te denken uit de internationale hitlijsten.

Door René Hoeflaak

Het interview was naar aanleiding van de release van zijn reggae kerstalbum ‘Christmas in the Island’. Tijdens het interview vertelde de megaster over kerstmis in Jamaica en de Caraïben.  Ons gesprek vond plaats via een Zoom-verbinding. Shaggy vanuit een studio in New York, ik vanuit Nederland met als schermachtergrond de Surinamerivier.

 

Shaggy
Hoes album “Christmas in the Islands” van Shaggy.

Tochtje voor de Surinaamse kust

Dat laatste maakt Shaggy nieuwsgierig en bracht ons gesprek op Suriname en de Nederlandse Antillen. “Ik ben een aantal keer in Suriname geweest. Te weinig naar mijn smaak. Een tochtje op een vissersbootje voor de kust herinner ik mij nog. Ik wil er graag nog een keer naar toe. Bijvoorbeeld om op te treden. En op Curaçao verblijf ik ook graag”.

Of het ooit zover zal komen is nog maar de vraag. Wellicht in het nieuw Andre Kamperveenstadion. Groenroodwit wilde het bericht zijn lezers ieder geval niet onthouden.
 

 

Leave a Reply