Surinaams elftal: verder

21 juni 2016: Het Surinaamse voetbalelftal heeft zich geplaatst voor de 3e ronde van de Caribbean Cup.  Afgelopen weekend werd de selectie door het Ministerie van Sport en het staatsmijnbouwbedrijf Grassalco getrakteerd op een etentje  en een waardebon van 300 SRD (ongeveer €45,00).

Door René Hoeflaak

Biertap Andre Kamperveen stadion tijdens interland in maart 2016. Het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Suriname is als een gezellig avondje uit (foto: René Hoeflaak)
Biertap Andre Kamperveen stadion tijdens interland in maart 2016. Het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Suriname is als een gezellig avondje uit (foto: René Hoeflaak)

Na de zege op Guadeloupe in maart en de daaropvolgende kwalificatie voor de 2e ronde van de Caribbean Cup won het Surinaamse eerder deze maand in het André Kamperveen stadion met 2-1 van St. Vincent and the Grenadines.

Voor de definitieve kwalificatie naar de 3e ronde moest St. Kitts & Nevis dinsdag 7 juni van St. Vincent winnen en Frans Guyana  afgelopen zondag de 1-0 voorsprong  van de eerder afgebroken wedstrijd tegen Bermuda niet uit handen geven.  Daardoor zou Suriname tot de derde beste nummer 2 van deze kwalificatieronde behoren. De vier beste nummers twee gaan namelijk door. St. Kitts deed wat het moest doen en won met 1-0 op van St. Vincent.  En Frans Guyana bouwde in de resterende veertig minuten haar voorsprong op Bermuda uit naar 3-0.

Jamaica en Guyana volgende tegenstanders

Suriname in actie tegen Guadeloupe (foto: René Hoeflaak)
Suriname thuis in actie tegen Guadeloupe, in maart 2016 (foto: René Hoeflaak)


 
En zo kwalificeert Suriname zich voor de 3e ronde van de Caribbean Cup. Een ronde met 12 landen, zijnde 5 groepswinnaars, 4 beste nummers 2 waaronder Suriname en de 3 direct geplaatste  Haïti, Jamaica en Trinidad.

Suriname is geplaats in groep 1 en komt in oktober uit tegen  Jamaica en Guyana.  De wedstrijden in de derde ronde worden in oktober dit jaar afgewerkt.  Suriname zal flink aan de bak moeten want alleen de groepswinnaars gaan over naar de finale. Die landen plaatsen zich ook rechtstreeks voor de Concacaf Gold Cup 2017.

Leave a Reply