Mogelijke alliantie tussen Suriname, Nederland en de Nederlandse Antillen

“Suriname wordt een visumvrij land” aldus de Surinaamse president Santokhi deze week tijdens een bijeenkomst met de Guyanese president Irfaan Ali. Maar de toeristenkaart blijft. Verder was er vandaag nog meer diplomatiek nieuws.

Door René Hoeflaak

’Omdat Suriname de inkomsten van bezoekers nog wel nodig heeft, zullen toeristen echter nog wel een toeristenkaart moeten kopen om het land binnen te komen” aldus de President die verder pleitte voor zo weinig mogelijk ‘rompslomp” aldus een bericht in de Waterkant vandaag. Het visumvrij maken van het land is volgens Santokhi goed voor de economie en het toerisme.

Visum Suriname

Relatie tussen Suriname en Nederland wederom oppakken

De opmerkingen van Santokhi deed hij in een week waarin de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, tijdens zijn bezoek aan Suriname aangaf ‘’de relatie tussen Suriname en Nederland  wederom op te pakken, nadat die voor 10 jaren lang werd bevroren

Volgens Minister Blok heeft zijn ministerie van Buitenlandse zaken budget vrijgemaakt voor een investeringsfonds onder de naam MAKANDRA  “om daarmee te illustreren hoe we samen willen werken aan de toekomst en de uitdagingen waar Suriname nu voor staat. We willen nu echt schouder aan schouder vanuit Nederland de Surinaamse bevolking daarmee helpen”, aldus Blok op de site van United News.


Alliantie tussen Nederland, Suriname en Antillen

Volgens Blok hebben ook de leiders van de Antillen aangegeven graag samen te werken met Suriname. Daarom wordt gedacht aan de vorming van een alliantie tussen Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. ‘’ Er zijn historische- en familiebanden. Heel veel Surinaamse mensen met Surinaamse wortels wonen op de eilanden, en ook daar is de behoefte om elkaar op te zoeken op het gebied van handel en op het gebied van buitenlandsbeleid. Dus ook dat gaan we doen” aldus de Nederlandse minister Blok in United News.

Suriname/Antillen
foto: www.oudeschoolkaarten.be

Leave a Reply