Vliegverbinding tussen Sint-Eustatius en Bonaire tijdelijk hervat

Door de corona crisis zijn een aantal vliegverbindingen tussen de Sint-Eustatius, Saba en Bonaire (de BES eilanden) al enige maanden uitgevallen. Dat heeft vooral nadelige gevolgen voor de bereikbaarheid van de Bovenwindse eilanden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft daarom een contract afgesloten met de vliegtuigmaatschappij WINAIR om de verbinding tussen Sint-Eustatius en Bonaire tijdelijk te herstellen.

Door René Hoeflaak

Het contract houdt in dat WINAIR vanaf dinsdag 1 december wekelijks vliegt tussen Sint-Eustatius en Bonaire. Met deze verbinding is ook Saba weer bereikbaar vanuit Bonaire en andersom. Want de reguliere dienstregeling tussen Saba en blijft gehandhaafd. Uiteraard gelden de gebruikelijke corona (in)reismaatregelen bij het reizen tussen de eilanden.

Saba
Toestel Winair op het vliegveld van Saba, 5 december 2019 (foto: René Hoeflaak)Op de website Koninkrijk.NU is te lezen dat het Ministerie van Binnenlandse zaken deze maatregel vooral heeft genomen om studenten, zakenreizigers en familieleden weer in de gelegenheid te stellen tussen de eilanden te reizen en dat de tijdelijke vliegverbinding iedere twee weken wordt geëvalueerd.

Iedere dinsdag van en naar Bonaire

De (tijdelijk) vlucht van Sint-Eustatius naar Bonaire vertrekt iedere dinsdag om 09.15 uur. Andersom om  12.00 uur.  De vluchtduur is 2 uur.

WINAIR staat formeel voor Windward Islands Airways International N.V.) en heeft als thuisbasis Sint Maarten. De luchtvaartmaatschappij werd in 1961 opgericht en heeft een vloot van 7 toestellen .

Sint-Eustatius
F.D. Roosevelt Airport, Sint-Eustatius, 8 december 2019 (foto: René Hoeflaak)Leave a Reply