Best Baked at home-Artisanal Bakery: vreugde en passie

Groenroodwit besteedt graag aandacht aan initiatieven, projecten, ontwikkelen en ondernemers in Suriname. Zoals Jo-Ann Abdoelkariem, eigenaresse en oprichtster van Best baked at home-Artisanal Bakery, een ambachtelijke bakkerij in Paramaribo met een uniek aanbod van creatief vormgegeven gebakjes en taarten.

Best baked at home-Artisanal Bakery
Foto; Best baked at home-Artisanal Bakery

Door René Hoeflaak

Jo-Ann groeide op bij haar overgrootmoeder die zowel beroepsmatig als thuis altijd in de keuken stond. Daar zag ze hoe zij dagelijks grote bestellingen voorbereidde voor klanten, restaurants, de kerk en andere gemeenschapsevenementen.

Gebak is passie en hobby

Op 13-jarige leeftijd componeerde Jo-Ann haar eerste koekjesrecept. Dat werd meteen een grote hit. Ze kreeg veel vraag van familie, vrienden en supermarkten in de buurt.

’Als jong meisje was ik altijd al een gedreven sporter en in de keuken had ik veel gevoel voor detail en geduld voor creaties. Gebak maken was mijn hobby en passie. Een hobby dat uit de hand liep” aldus Jo-Ann tegen Groenroodwit.

 

Jo-Ann Abdoelkariem
Jo-Ann Abdoelkariem (foto: Jo-Ann Abdoelkariem

Marketing Officer

Na het behalen van haar HBO- diploma’s in Marketing en Financial Management, volgde een baan als Marketing Officer bij diverse bedrijven. Nadat ze moeiteloos  meer dan 400 thema cupcakes ontwierp en schonk aan een plaatselijk dierenasiel, besloot Jo-Ann om in 2012 In Best Baked at home Artisanal Bakery op te richten.

Ambachtelijk

Jo-Ann verkoopt haar gebak rechtstreeks aan consumenten. ‘In 2013 schreef ik mij in bij de KKF en de Belastingdienst. Vanaf dat moment was ik legaal en commercieel actief op de Pastry markt.  Ik gaf mijn kleine business bewust een naam met daarin ‘Artisanal’,  het Engelse woord voor ambachtelijk. Dat wil zeggen traditioneel, handmatig, in kleine hoeveelheden en altijd vers.”  
In Best Baked at home Artisanal Bakery combineert Jo-Ann haar passie voor bakken en Marketing. Passie en werkvreugde staan daarbij voorop “ik ben ervan overtuigd dat het werkleven moet worden besteed met grote vreugde en passie!”

Best baked at home-Artisanal Bakery
Foto: Best baked at home-Artisanal Bakery

Een Franse klassieker in Suriname

Het assortiment van Best Baked at Home Artisanal Bakery is breed. Op de website, welke Jo-Ann ook helemaal zelf heeft gebouwd, staan talrijke kleurrijke gebakjes en taarten. Variërend van kerst-specials, klein gebak en grote taarten. De favoriet van Jo-Ann is de Gâteau Opéra, een klein gebakje met dunne laagjes Joconde biscuit en lichte botercrème. Een intense mix van cacao en koffie met een diepe over the top smaak. “Een elegante en sublieme Franse klassieker” aldus Jo-Ann

Lokale ondernemer 

De ingrediënten van de taarten en gebakje zijn afkomstig van over de hele wereld. “Waar mogelijk gebruiken we verse lokale en biologische ingrediënten. Daarmee steunen we andere lokale ondernemers.  We zijn er trots op dat we alle broodjes en gebak in eigen huis vervaardigen. Geen short-cuts, geen toevoegingen, alleen natuurlijke ingrediënten”.

Het doel van Jo-Ann is om klanten te verrassen met een breed scala aan mooie kwaliteitsproducten en tegelijkertijd te zorgen voor speciale aandacht door een taart of gebakje te maken, toegespitst op de klant. ”Ontwerpen gebeurt de ene keer op het moment van creatie zelf. De andere keer kan ik soms midden in de nacht wakker worden met een idee en schrijf ik het op ” 

est Baked at home Artisanal Bakeryl Bakery
Foto: Best baked at home-Artisanal Bakery

Openen Shop in Paramaribo

Wanneer de economie gestabiliseerd is en de COVID-19 situatie iets beter onder controle is hoopt Jo-Ann op termijn eens een shop te openen. Maar vooralsnog bakt ze vanuit huis.

Het plaatsen van een bestelling gaat online via de website of telefonisch  “Om een uitzonderlijke service en vers gebakken producten te bieden, raad ik wel aan om bestelling ruim vooraf te plaatsen”. Klik hier voor de website van Best Baked at home-Artisanal Bakery.


 

Leave a Reply