Suriname: drie interlands

Caribbean Cup 2016, Logo, 20169 februari 2016: op 26 en 29 maart aanstaande speelt het Surinaamse voetbalelftal twee belangrijke wedstrijden in de strijd om de Caribbean Cup. In de eerste kwalificatieronde speelt Suriname eerst uit tegen Saint-Martin en drie dagen later thuis tegen Guadeloupe. Twee voetballanden die niet zijn aangesloten bij de Wereldvoetbalbond FIFA.  De nummers één en twee van het drietal gaan over naar de tweede ronde die volgt in mei 2016 .

Door René Hoeflaak

November 2014: standbeeld Surinaamse voetballegende André Kamperveen bij het gelijknamige voetbalstadion in Paramaribo (foto: René Hoeflaak)
November 2014: standbeeld Surinaamse voetballegende André Kamperveen bij het gelijknamige voetbalstadion in Paramaribo (foto: René Hoeflaak)

Ter voorbereiding op deze sleutelwedstrijden oefent Suriname op 21 februari in een vriendschappelijk duel tegen Guyana. Voor deze wedstrijd heeft technisch directeur Ronald Kolf  25 spelers opgeroepen. Opvallende afwezigen zijn de voetballers van landskampioen Inter Moengotapoe, zo meldde de Ware Tijd vrijdag jl.

Volgens de technisch directeur  is de reden simpel: landskampioen Inter doet nog volop meedoet aan het CFU-clubkampioenschap waarin de club op 24, 26 en 28 februari wedstrijden speelt  in Trinidad & Tobago.  Alhoewel vice kampioen Notch internationale verplichtingen heeft, zijn er wel spelers van die club geselecteerd. Volgens Kolf omdat Notch pas in maart moet spelen.

De Surinaamse Voetbalbond zit krap bij kas

Met de selectie van zowel spelers van onder de 23 als senioren moeten we nu al een basis leggen in aanloop naar WK 2022.”  aldus de 76 jarige Kolf. Roberto Gödeken zal het nationaal team op interim basis als bondscoach leiden.  ‘Alle coaches bij de SVB zijn momenteel interim, want de SVB kan nu geen vaste bondscoaches aanstellen. Je zult ze dan moeten betalen en de SVB zit krap. Het zou wel gezond zijn als een bondscoach wekelijks in het stadion kan vertoeven om de spelers in actie te zien.’ aldus Kolf in de Ware Tijd.

Titelverdediger Jamaica 

De Caribbean Cup / Copa Caribe is een internationaal voetbaltoernooi voor landenteams dat wordt georganiseerd door de Caribische Voetbalunie (CFU). Haiti, Jamaica, St Vincent  & Grenadines eilanden en  Trinidad & Tobago doen niet mee aan de eerste ronde omdat zij nog in de race zijn voor kwalificatie voor het WK in 2018 waarvoor Suriname reeds is uitgeschakeld. In 2014 won Jamaica op eigen bodem de laatste editie door in de finale na een strafschoppenserie Trinidad en Tobago te verslaan.

Vuurspuwer tijdens de loting voor de Caribean Cup in januari 2016. (bron: foto. http://www.cfufootball.org/)
Vuurspuwer tijdens de loting voor de Caribbean Cup in januari 2016. (bron: foto. www.cfufootball.org/)

Leave a Reply