Suriname wil trekpleisters

Brokopondo Meer, potentieel trekpleister? (foto: René Hoeflaak)
Brokopondo Meer, potentieel trekpleister? (foto: René Hoeflaak)

29 januari 2016: zijn of haar naam is nog niet bekend maar de Stichting Suriname Toerisme (STS) krijgt een nieuwe directeur, zo meldt de Ware Tijd vandaag. Dit bevestigde minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme nadat waarnemend Faridy Lila haar functie had neergelegd.

Door René Hoeflaak

De nieuwe directeur is volgens de Ware Tijd een persoon met jarenlange ervaring in de toerisme- en horecasector in zowel binnen- als buitenland en die beschikt over een wetenschappelijke masterstudie Tourism & Hospitality. Maar over zijn of haar naam laat minister Rusland niets los. “omdat een  aantal statutaire zaken in acht genomen moet worden”.

Bij zijn aantreden maakte Rusland bekend dat het toerismebeleid bij hem hoge prioriteit geniet. President  Desi Bouterse ziet de toerismesector als één van de potentiële grootverdieners voor de toekomst. Vooral het ecotoerisme heeft veel potentie.

G0ede marketingstrategie

Een goede marketingstrategie en beleid om het land in het buitenland als toeristisch product te verkopen is essentieel aldus betrokkenen in de Surinaamse toeristensector. Minister Rusland beaamt dat af en toe staan op een toerismebeurs niet voldoende is om veel buitenlanders naar Suriname te lokken.

Volgens Rusland krijgt de nieuwe STS-directeur specifieke opdrachten die op korte en lange termijn positieve resultaten voor het land moeten opleveren zoals een makkelijkere bereikbaarheid door goede en betaalbare vliegverbindingen en training van horecapersoneel.

Concrete trekpleisters

Suriname wil “concrete trekpleisters” creëren  en accommodaties die voldoet aan internationale standaarden. De bewindsman merkt daarbij op dat Suriname een prachtige natuur heeft en een rijke cultuur. Daar zal het land zijn voordeel mee moeten doen, aldus Rusland in de Ware Tijd.

Overigens blijft Lila voorzitter van STS- bestuur zo meldt de Ware Tijd.

Leave a Reply