KNVB bezoekt Suriname

Groningen, Saramacca, februari 2014: De teams van Bersama en SV Fortuna (oranje zwart) betreden het veld in het Eliazerstadion (foto: René Hoeflaak)
Groningen, Saramacca, februari 2014: De teams van Bersama en SV Fortuna (oranje zwart) betreden het veld in het Eliazerstadion (foto: René Hoeflaak)

16 januari 2016:De voetbalbonden van Suriname en de ABC-eilanden maken op ons een ambitieuze indruk en we zien dat het voetbal erg leeft’ aldus directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen donderdag jl. in een verklaring tijdens een bezoek van een KNVB delegatie aan Suriname en de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao.

Door René Hoeflaak

In Suriname voerde de delegatie met naast Van Oostveen onder meer voorzitter Michael van Praag kennismakingsgesprekken met de Surinaamse minister van Sport en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer en de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dit als mogelijk eerste stap in een samenwerking waarbij de KNVB Suriname helpt met het opzetten van een profcompetitie. De minister noemde het structureren van het voetbal in Suriname als een van zijn prioriteiten en nam kennis van het programma dat beide voetbalbonden zullen doorlopen. De KNVB delegatie bezocht vorige week onder meer een van de veertien kunstgrasvelden in Suriname die door tussenkomst van de Suriprofs met technische ondersteuning vanuit Nederland tot stand zijn gekomen.

Gezamenlijk werkgroep

‘Het ontbreekt hen hier vooral aan goede kaders en infrastructuur. Op deze gebieden bieden wij graag onze ondersteuning aan.’aldus Van Oostveen. Een gezamenlijke werkgroep van de KNVB en SVB gaat de komende maanden een plan uitwerken die de gewenste versterkingen van de infrastructuur in beeld moet brengen. Het plan wordt binnen vier maanden voorgelegd aan SVB.

De ambities van de SVB liegen er niet om. Volgens voorzitter John Krisnadath moet het Surinaamse voetbal een plaats verwerven tussen de beste landen in de regio. De opzet van een profleague moet daaraan bijdragen. Lees hier meer over het Surinaamse voetbal op Groenroodwit.

Leave a Reply