Reuzenkerstboom

De reuzenkerstboom van  Paramaribo een jaar geleden, in 2014. (foto: Waterkant.net)
De reuzenkerstboom van Paramaribo een jaar geleden, in 2014. (foto: Waterkant.net)

11 december 2015: De lichten van de 26 meter hoge reuzenkerstboom op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo gaan vanavond  aan. De stroomtest van de verhuurder van de boom Roel’s Ligtning & Decor was gisterenavond succesvol.  

Door René Hoeflaak

De boom is een attractie geworden, voor ons en toeristen. De boom is ondertussen iets gaan betekenen, het zorgt niet alleen voor vertier.’ Aldus Roeli Jwalepersad van Roel’s Lightning & Decor in Starnieuws vandaag.  Er is echter ook een grote maar. Zijn bedrijf verhuurt  de boom nu voor het derde opeenvolgende jaar aan de Surinaamse overheid maar ontving hiervoor nog steeds geen betaling.

Bigi Moni

Veel Surinamers hebben kritiek op de  ‘hoogste kerstboom in de regio’. Te duur, te groot, niet passend in deze tijd etc. etc.  Jwalepersad zich niet veel van aan. “Er doen zoveel verhalen de ronde dat we een ‘bigi moni’ zouden hebben verdiend. Daar klopt niks van. De boom zou gekocht worden door de overheid, maar dat is niet gebeurd’  aldus Jwalepersad in Starnieuws. ‘Besloten is deze te huren. Dit is het derde jaar en we zijn nog steeds niet betaald. Wij zouden de boom niet eens opzetten, maar als je let op wat het de mensen doet, hebben we besloten  de boom dit jaar weer op te zetten’

Het ministerie van Openbare Werken heeft echter wel een hoogwerker ter beschikking gesteld. Tegen een ‘zeer gereduceerd’ tarief, aldus Starnieuws.

Leave a Reply