Suriname naar het WK 2022!?

NSur19 oktober 2016: op de FIFA-ranglijst is het nationale voetbalteam van Suriname gedaald naar plek 175.  Als het aan de eerder deze week gelanceerde website natio suriname ligt komt in die dalende lijn snel verandering.

Sterker: de doelstelling van de site is deelname van Suriname aan het WK van 2022, zo is te lezen in een persbericht .

Maart 2016: Surinaams elftal viert een doelpunt tegen Guadeloupe (foto: René Hoeflaak)
Maart 2016: Surinaams elftal viert een doelpunt tegen Guadeloupe (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Nationasuriname is een initiatief van een hechte groep voetballiefhebbers die het voetbal in Suriname een podium wil geven,  ‘Met interviews, columns en nieuwsitems willen we als sportmedium ons steentje bijdragen aan bewustwording bij het Surinaamse publiek, de Surinaamse overheid en andere geïnteresseerde voetbalfans’  zo is te lezen in het persbericht.

Het onderwerp nationaliteit zal daarbij een belangrijke rol spelen in de berichtgeving.  ‘ Denk aan interviews met spelers, oud-coaches en mensen uit de politiek.  Met het invoeren van dubbele nationaliteit zal de plaatsing voor een WK een stuk dichterbij komen’ aldus Ricardo Bruce, medeoprichter van natiosuriname.sr.

Bruce: ‘In Nederland wonen circa 350.000 mensen van Surinaamse origine. De samenstelling is divers. Ook voor hen is voetbal de  verbindende factor. Door alle Surinamers wereldwijd te verenigen, hopen wij dat op termijn succes kan worden geboekt.  Het wordt tijd dat we de handen ineenslaan en met zijn allen achter Suriname gaan staan’

Leave a Reply