Harde wegen in Para

Suriname, 2006: Toen nog onverharde weg bij Colakreek (foto: René Hoeflaak)
Suriname, 2006: Toen nog onverharde weg bij Colakreek (foto: René Hoeflaak)

Districtscommissaris Jerry Miranda van Para is tevreden. Want het verharden van de wegen met straatstenen verloopt naar volle tevredenheid. In tien maanden tijd zijn meer dan tien binnenwegen van het  district in de ressorten Zuid, Oost en Noord volledig bestraat. Het commissariaat zorgt zelf voor materiaal, arbeiders en de financiering van de operatie. Het grootste deel van de wegen in Para (19.000 inw0ners) is nu verhard, aldus het district.

De arbeiders zijn allemaal afkomstig uit het district zelf en zijn opgeleid  door het decentralisatieprogramma (DLGP) .

Door René Hoeflaak

 

Ook afvallozingen en bermen aan de rand van de wegen worden aangepakt. De districtscommissaris vindt het betegelen van wegen met straatstenen beter, omdat deze makkelijker te herstellen zijn wanneer zich bij het wegdek verzakkingen of andere schade voordoen. Wetenschappelijk onderzoek zou hebben aangetoond  dat straattegels een langere levensduur hebben, aldus Miranda.

Welke wegen zijn verhard?  Vuursteenweg, Hoekijzerweg, Laterietweg, Kobaltweg, Army weg, Gravesweg, Copieweg, Jakaoemoweg, Gravenbeekstraat, Frits Pinasstraat, Daniel Kensiesteeg, Lucia Pengelweg, Harie Peiterweg, Maurits Pletweg en Phillephina Pengelweg

Leave a Reply