China steunt huizenbouw

Nieuwbouw in Richelieu (bron foto: http://www.stichting-volkshuisvesting-suriname.org/)
Nieuwbouw in Richelieu (bron foto: http://www.stichting-volkshuisvesting-suriname.org/)

6 oktober 2015: de Chinese regering schenkt Suriname een bedrag van € 52 miljoen voor de bouw  van 1.500 huizen in onder meer  Richelieu in Commewijne en Oldenburg. De bedoeling is om het komende jaar te beginnen met de bouw van de huizen, zo was vorige week te lezen in diverse Surinaamse media. Dit als uitbreiding van de reeds gestarte bouw van 500 woningen.

Door René Hoeflaak

Volgens President Desi Bouterse is woningbouw een prioriteit van de Surinaamse regering, zo viel op te maken uit de jaarrede van de President in De Nationale Assemblee .  Het Huisvestingsplan 2012-2017 is leidraad voor de regering.  “De regering zal zich inspannen om financiële instellingen ruimte te bieden om  minder draagkrachtigen via zachte leningen te voorzien in hun woningbehoefte  door zelfbouw’ aldus Bouterse.  Daarnaast zal de Surinaamse regering een voorstel tot wetswijziging indienen over verruiming van de termijn van het recht van hypotheek.

In het Nationale woningbouwprogramma  2010 tot en met 2015 was ten aanzien van de bouw van de woningen in Richelieu de voorwaarde opgenomen dat  minimaal 50% van de arbeiders en de materialen afkomstig moet zijn van Suriname.

Richelieukaart

Leave a Reply