Oproep: zangkoren

Suriname, 14 februari 2017 (foto: Rene Hoeflaak)
Suriname, 14 februari 2017 (foto: Rene Hoeflaak)

22 november 2019: OPROEP:  Groenroodwit is onlangs benaderd door Coen Klunne, lid van het Shantykoor Rotterdam. Coen organiseert maandelijks het Shantycafe Rotterdam en verzorgt de PR voor het jaarlijkse Shantyfestival Rotterdam dat jaarlijks wordt gehouden wordt rond de Leuvehaven tijdens de Wereldhavendagen.

Door Rene Hoeflaak

In het kader van dit Shantyfestival Rotterdam is Coen op zoeken naar groepen die niet alleen aan boord van Nederlandse zeilschepen werden gezongen maar ook bijvoorbeeld op Surinaamse schepen. Want de zeemansliederen werden en worden immers aan de kusten over de gehele wereld gezongen. De liederen gingen immers vaak om het lichten van de ankers of het hijsen van de zeilen en het binnenhalen van de visnetten.

Surinaamse groepen

69678576_2464367546979271_7506273403590934528_nDe veelkleurigheid van deze liederen ziet de de organisatie dan ook graag vertegenwoordigd op het Shantyfestival Rotterdam. Ze doet dan ook via Groenroodwit een oproep aan Surinaamse groepen die deze zeemansliederen zongen en hoort graag of een reactie en/of er mogelijkheden zijn om vanuit de Surinaamse gemeenschap een koor af te vaardigen. Het zijn veelal  alleen mannen die in deze groepen zingen, aldus de organisatie.

Reageren?

Voor een reactie op deze oproep kunt u zich melden bij:

Coen Klunne, e-mailadres: cpklunne@kpnmail.nl, tel 010-4825240 of 06-33587981. Voor meer info over het Shantykoor Rotterdam: zie www.shantykoor-rotterdam.nl, www.shantyfestivalrotterdam.nl

 

Leave a Reply