TUI gematigd positief

Overbridge, 14 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)
Overbridge, 14 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)

12 november 2019: ‘de toeristensector is tevreden met het aantal toeristen dat TUI naar Suriname vliegt, maar wij zijn nog niet tevreden. De capaciteit om meer vakanties te verkopen moet gelijke tred vertonen met de beschikbare accommodaties en dat moet meer zijn” aldus Arjen Kers, general manager van TUI, eerder deze week in een artikel in De Ware Tijd.

Door René Hoeflaak

TUI, dat sinds begin november twee keer per week op Suriname vliegt, uitte in het artikel onder meer haar teleurstelling over het uitblijven van  de toegezegde investeringen in Overbridge River Resort. Die boodschap heeft geholpen. Want directeur/eigenaar Henry Wong van Overbridge gaf in hetzelfde artikel aan dat het resort begin 2020 start met de uitbreiding  die ervoor moet zorgen dat het resort aantrekkelijker wordt voor de internationale toerist. Het zou hierbij gaan om een investering van 6 miljoen US Dollar.  En bedrag dat Wong ‘lokaal’ hoopt binnen te halen.

Twee vliegtuigen

Wong gaf toe dat de investering niet is gekomen zoals vooraf aan TUI in het vooruitzicht had gesteld.  “We lopen enigszins achter maar het komt wel. Het gaat niet zo goed in het land, dus een investering als deze stamp je niet zomaar uit de grond. TUI investeert zelf niet in gebouwen en infrastructuur. Dat moeten we zelf doen”, aldus Wong in de Ware Tijd , die daarbij . “Ons aandeel in de investeringen die de Surinaamse toeristensector nodig heeft bestaat uit het garanderen van twee vliegtuigen met passagiers elke week, aldus Kers


tui-reizenPeperpot

De TUI-topman is wel tevreden over de nieuwe accommodaties die er in Suriname bijkomen. Zoals  Boutique Hotel Peperpot dat “de ambiance ademt die Nederlandse toeristen aantrekt. Ook het feit dat er zoveel activiteiten aangeboden worden en er net naast het hotel een natuurpark is, maakt het een goed product”, aldus Kers in De ware Tijd.

Jurgen de Ridder, manager van Peperpot laat in het artikel in de Ware Tijd weten uit te kijken naar nog meer gasten. “We zijn tevreden met het aantal toeristen dat ons aandoet via deze touroperator. Meer gasten betekent trouwens niet alleen een groei voor ons, maar voor het toerisme in heel Suriname”, aldus  De Ridder.

Protest tegen toeristen

De acties van het Actiecomité Bezorgde SLM-burgers keuren de heren De Ridder en Wong af. “Als een toerist je land bezoekt, verdient vrijwel elke sector. Dat is toch goed nieuws“, aldus Wong. Hij zegt  geen enkel land te kennen waar mensen protesteren tegen de komst van meer toeristen


 

 

 

 

Leave a Reply