ARISTO´S: met een ‘tikkie’ vanuit Nederland een maaltijd bezorgen bij familie in Suriname

Vanuit Nederland met een ‘tikkie’ maaltijden bestellen en laten bezorgen bij familie in Suriname. Het kan bij Aristo’s Food Service, het bedrijf van Aristo Kelly. In juli 2020 startte hij het bedrijf met als doel het aanbieden van betaalbare maaltijden aan Surinaamse gezinnen. AFS is een dochteronderneming van Suriname Cartridge Depot.

 

Aristo Surname
Aristo Kelly en Melany Fung A Loi van AFS (foto; AFS)

 

 

Door René Hoeflaak

’Het idee was om pond pakketten aan te bieden aan gezinnen die geen vast- en daardoor een laag inkomen- hebben. AFS kan een lagere pond prijs aanbieden door alles in bulk in te kopen en vervolgens aan te bieden en te verkopen in pondverpakkingen. Het gaat dan met name om producten als aardappelen, uien zout, suiker, gele erwten en rijst etc. “ aldus Aristo tegen Groenroodwit.

Aristo Food ServiceMet een ‘tikkie’ afrekenen voor bezorging in Suriname.

Vrij snel na de start van AFS kwamen de eerste aanvragen en bestellingen binnen. Bijvoorbeeld van Surinamers woonachtig in Nederland die via een ‘tikkie’ bestellingen wilden laten bezorgen en betalen voor familie in Suriname. “ De oplossing was om vanuit Nederland via een tikkie te betalen voor een pakket vanaf 10 euro waarna het pakket binnen 1 dag wordt geleverd in Suriname bij de familie thuis”. Op de facebookpagina en de website van Aristo Food Service staan flyers van diverse pakketten. Zoals nood-, kerst-, srefidensi-  en pindasoeppakketten.

Paketten bezorgen

Steunen lokale ondernemers

Aristo’s Food Service kiest bewust voor de inkoop van lokale producten. Verse producten zoals groente en fruit worden gekocht van telers uit diverse districten zoals Brokopondo, Commewijne, Saramacca en Nickerie. “Op deze wijze ondersteunen we de lokale economie en lokale Surinaamse ondernemers en dragen Surinamers in Nederland ook bij aan de werkgelegenheid in Suriname. Door deze nieuwe afzetmarkt worden tevens meer mensen gemotiveerd om te gaan ondernemen of zelf te telen” aldus AFS.

Pindasoep pakket

 

Netwerk in Suriname

Het concept slaat aan. Zowel in Suriname als in Nederland. Aristo, sinds 2009 woonachtig in Suriname, is dan ook op zoek naar mensen met een groot netwerk in Nederland om deze service verder onder de aandacht te brengen zodat nog meer mensen in Suriname ondersteund kunnen worden. Geïnteresseerd: het telefoonnummer van Aristo’s Food Service is + 597-7221336. NB: Lees hier  uitgebreidere en langer interviews op Groenroodwit.

 Leave a Reply