Remigratie naar Suriname

Wijk Rainville
Foto René Hoeflaak

5 oktober 2015: Stichting FinanceSuriname en Peperlink organiseren op zondag 1 november 2015 van 13.30 uur- 17.00 uur een bijeenkomst in Rotterdam met als onderwerp ‘Wonen, Werken & Ondernemen in Suriname’. De toegang is gratis. Aanmelding is verplicht.  

Het verlangen van de Surinaamse Nederlanders om terug te keren naar Suriname is groot‘ volgens Dennis Lapar van de Stichting FinanceSuriname. Dat brengt veel vragen met zich mee. Over het ontvangen van AOW- en pensioenuitkering in Suriname, het betalen van belasting over deze gelden in Suriname betalen. En over de overblijvende kosten voor huur, premie ziektekostenverzekering, eten, drinken en sparen voor onvoorziene uitgaven.

Door René Hoeflaak

Per 1 juli 2014 is de Remigratiewet aangescherpt. Tijdens de bijeenkomst worden de remigratiemogelijkheden en de PSA- status (Personen van Surinaamse Afkomst) belicht net als de aanpak voor een gedegen onderzoek om een bedrijf in Suriname te starten en de boedelproblematiek die veel families kopzorgen bezorgt.

Op zondag 1 november 2015 zullen de presentatoren een toelichting geven op deze onderwerpen.  Na de pauze vindt een gesprek plaats met de aanwezigen over het wonen en ondernemen in Suriname. Tevens is er gelegenheid om na het officiële gedeelte persoonlijke vragen te stellen in een discrete sfeer.

peperlink_w200

 

fslogo

Presentatoren van de informatiebijeenkomst zijn:

Dennis Lapar – directeur van Stichting FinanceSuriname;
Shyama Manichand – consulent van het Nederlands Migratie Instituut (NMI);
Zij houdt zich bezig met de remigratie naar Suriname;
Sekhar Bissessur : Advocaat in Zoetermeer; Zijn presentatie gaat over de boedelproblematiek in Suriname.

Programma datum Zondag 1 november 2015:

Ontvangst 13.30 uur

Welkomstwoord 14.00 uur René Hoeflaak

Start presentaties 14.00 uur – 15.30 uur

Pauze (hapje en drankje voor eigen rekening) 15.30 uur – 16.00 uur

Gesprek met deelnemers en presentatoren 16.00 uur – 16.30 uur

Netwerken 16.30 uur – 17.00 uur

Locatie Adres Vuurplaat 83 3071 AR Rotterdam Organisatie Stichting FinanceSuriname en Peperlink

Toegang Gratis Aanmelding verplicht bij: Dhr. Dennis Lapar d.lapar@kpnplanet.nl

Informatie over de organisatoren:

Stichting FinanceSuriname houdt zich bezig met het ondersteunen en begeleiden van natuurlijke personen en bedrijven bij het opzetten van een onderneming in Suriname. Naast de Zakendesk heeft FinanceSuriname ook een Emigratiedesk.

PEPERLINK verbindt, beweegt en ondersteunt iedereen op de KOP VAN ZUID in Rotterdam die verder wil.

Leave a Reply