Kunstwerken Rudi Pinas

Rudy Pinas (foto: Facebookpagina Rudy Pinas)
Rudi Pinas (foto: Facebookpagina Rudy Pinas)

14 oktober 2016: Rudi Pinas is naast  psycholoog en consultant ook een bevlogen en gevierd kunstenaar. Pinas maakt abstract-geometrische kunst, geïnspireerd op de Tembe, de kunstvorm van de Marrons in Suriname.

PinaskunstDoor René Hoeflaak

Rudi is geboren in het district Marowijne in Suriname en woont sinds zijn studietijd  in het midden van de jaren tachtig in Nederland waar hij regelmatig exposeert.

In 2017 verblijft  Rudi voor langere tijd in Suriname. Rudi heeft daarom besloten een aanzienlijk deel van zijn kunstwerken te verkopen met een korting van 30 % op elke schilderij.  Wie interesse heeft in de kunstwerken of meer wil weten, kan contact opnemen met Rudi Pinas.  Klik  hier voor contactgegevens.

Tembe

Kenmerkend voor de Tembe zijn de geometrische symbolen die liefdesuitingen, uitdagingen en bevestigingen uitdrukken. In sommige van zijn werken laat hij bij wijze van waardering de namen van dorpen terugkomen, omdat de Tembe in vrijwel alle dorpen in het binnenland van Suriname  wordt beoefend.

Leave a Reply