Duitse steun aan natuur

Daniela Schrudde, Project Directeur van WTG, (rechts)overhandigt de sleutels aan Monique Pool (foto: Facebookpagina WHFS)
Daniela Schrudde, Project Directeur van WTG, (rechts) overhandigt de sleutels aan Monique Pool (foto: Facebookpagina WHFS)

10 oktober 2016: precies drie jaar geleden sprak Groenroodwit  met Monique Pool, oprichter van het Green Heritage Fund Suriname. Vrijdag berichtte Dagblad Suriname dat het Green Heritage Fund gaat samenwerken met de Duitse Stichting Welttierschutzgesellschaft bij de bescherming van wilde dieren in Suriname, in het bijzonder luiaards en miereneters.

Door René Hoeflaak

‘Wij zijn erg blij om met WTG te kunnen werken en om duurzame ondersteuning te vinden voor het lenigen van de noden van onze dieren”, aldus Monique Pool, directeur van GHFS in Dagblad Suriname. Projectdirecteur Daniela Schrudde van de Duitse organisatie overhandigde het Green Heritage Fund een speciale bus voor reddingsacties voor het veilige vervoeren en direct verzorgen van dieren

Bewustwording

Bewustwording over het welzijn van dieren is het gemeenschappelijke doel voor beide organisaties. De WTG ondersteunt educatieve programma’s en bevordert bewustzijn vergrotende activiteiten zoals bezoeken aan scholen, het organiseren van informatiebijeenkomsten en het verspreiden van brochures en posters over de directe invloed op lokale wilde dieren.
Verder ondersteunt Welttierschutzgesellschaft onder meer de eerste en tot nog toe enig rehabilitatiecentrum in Suriname voor wilde dieren.

Sinds de oprichting van het GHFS in 2005 redde het meer dan 600 wilde dieren.


One Comment

Leave a Reply