Opknapbeurt binnenstad

Suriname, Paramaribo, 20 maart 2016 (foto: René Hoeflaak)
Suriname, binnenstad Paramaribo, 20 maart 2016 (foto: René Hoeflaak)

8 november 2018: de historische binnenstad van Paramaribo krijgt een opknapbeurt. Vanaf april 2019 worden vier historische panden, de Nationale Assemblee en het gebouw vreemdelingenzaken van  het ministerie van Buitenlandse Zaken worden gerestaureerd. Dit alles volgens het project PURP,  dat staat voor Paramaribo Urban Rehabilitation Program, aldus Dagblad De West afgelopen maandag.

Door René Hoeflaak

De herstelwerkzaamheden duren maximaal 5 jaar en kosten 20 miljoen US Dollar. Een bedrag dat wordt gefinancierd door de Inter-American Development Bank (IDB). Volgens projectleider  Iris Gilliad heeft het project tot doel de sociaal-economische herleving van de historische binnenstad Paramaribo terug te brengen.

Upgrade Waterkant

De Waterkant zal vernieuwd en ge-upgrade worden zodat die representatiever is en het aantrekkelijker is om daar te verblijven. Dat willen we aanpakken door recreatieve en culturele faciliteiten. Bij de versterking van woonfuncties moet het vooral gaan om de levendigheid van de binnenstad na sluiting van de overheidskantoren en de winkelpanden terug te brengen.”, aldus Gilliad in Dagblad De West.

Binnenstad Paramaribo, 20 maart 2016: dependance ministerie van Sociale Zaken (foto: René Hoeflaak)
Binnenstad Paramaribo, 20 maart 2016: dependance ministerie van Sociale Zaken (foto: René Hoeflaak)

De renovatie betreft naast de eerdergenoemde gebouwen, de volgende panden: Mirandastraat 10, Waterkant 31, Grote Combéweg 3 en Henck Arronstraat 1.

Sinds juli 2002 staat de historische binnenstad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Leave a Reply