Quality Care Thuiszorg

26 november 2018: Quality Care  Thuiszorg is de eerste en enige (thuis)zorgorganisatie in Suriname met een ISO-kwaliteitscertificaat. Wekelijks zorgt Quality Care Thuiszorg voor tussen de 80 en 100 cliënten, zowel bewoners van Suriname maar ook vakantiegangers.  Groenroodwit sprak met Bianca Kroonenberg, contactpersoon van Quality Care Thuiszorg in Nederland.

Door René Hoeflaak

Mijn broer Evert en schoonzus Anne-Marie werkten beiden in Nederland in de zorgsector en besloten in 2003, na een vakantie in Suriname,  een thuiszorgorganisatie in Suriname te starten en zich daar te vestigen. In 2005 startte Quality Care Thuiszorg.  Voor mijn broer betekende dat een terugkeer en voor  mijn schoonzus een emigratie’ aldus Bianca.

Bianca’s broer Evert overleed helaas in 2012. Haar schoonzus besloot Quality Care Thuiszorg echter voort te zetten.

Quality Care Thuiszirg(foto: Quality Care
Quality Care Thuiszorg(foto: Quality Care

Thuiszorgindicatie 

Quality Care Thuizorg richt zich op zowel plaatselijke bewoners in Suriname als Nederlanders op vakantie in Suriname. Bianca: ‘Iedereen met een thuiszorgindicatie heeft recht om die zorg gedurende hun vakantie mee te nemen naar het buitenland, dus ook naar Suriname. Je moet wel een zorgplan hebben van de huidige thuiszorginstelling in Nederland. Waar je bent verzekerd, maakt niet uit. Wij werken met alle zorgverzekeraars’Zorg op uw verblijfadres in Suriname

Quality Care Thuiszorg ‘verpleegt’ maandelijks tussen de 8 en 100 cliënten, variërend van het aantrekken van steunkousen, wondzorg, injecties toedienen, hulp bij baden, 24 uurs thuiszorg tot terminale zorg, bijvoorbeeld voor mensen die nog één keer naar Suriname willen. ’Doorgaans starten we de dag na aankomst in Suriname al met de zorg. Onze zorg coördinator komt dan naar de verblijfplaats. Dat kan ook een hotel zijn”: aldus Bianca, die zelf ook af en toe naar Suriname afreist, het land waar ze haar tienerjaren doorbracht.

Groot Paramaribo, Moengo en Nickerie

Quality Care Thuiszorg (foto: Quality Care Thuiszorg)
Quality Care Thuiszorg (foto: Quality Care Thuiszorg)

In totaal zijn ongeveer 125 thuiszorgmedewerkers actief voor Quality Care Thuiszorg,  als zelfstandigen of via een vaste aanstelling bij Quality Care Thuiszorg. In zowel groot Paramaribo, Moengo als Nickerie.

Op de vraag waarmee Quality Care Thuiszorg zich onderscheidt is Bianca kort maar krachtig. ‘afspraak is bij ons afspraak, kwaliteit staat voorop en (op) tijd is (op) tijd. We zijn de eerste en enige (thuis)zorgorganisatie in Suriname met een ISO-kwaliteitscertificaat ’De contactgegevens van Quality Care Thuiszorg zijn:

Voor Suriname:

Adres: Sulfaatstraat 62, Paramaribo

Telefoon tijdens kantooruren:  (+597) – 459060

Telefoon buiten kantooruren: (+597) – 8647797

Voor Nederland:

Bianca Kroonenberg  010-4420603/ 06-30659506 of bianca@qualitycarenv.com of zie het contactformulier op de website

Bianca Kroonenberg (foto: Bianca Krooneberg)
Bianca Kroonenberg (foto: Bianca Krooneberg)

Leave a Reply