Suriname op Vakantiebeurs

7  januari 2017: “Discover the secrets of Suriname”. Dat is de slogan waarmee  Suriname bezoekers van de Vakantiebeurs 2017 verleidt naar Suriname af te reizen.  Trekker van de Surinaamse delegatie is de op 14 oktober 2016 opgerichte Suriname Hospitality and Tourism Associatie (SHATA)

Door René Hoeflaak

Danpaati, maart 2016 (foto: René Hoeflaak)
Danpaati, maart 2016 (foto: René Hoeflaak)

Omdat de Surinaamse overheid niet beschikt over financiële middelen om bij te dragen aan de deelnamekosten benaderde de SHATA daarom de Nederlandse ambassade. En met succes. Want met financiële steun kunnen 17 bedrijven uit de toeristensector zichzelf en Suriname promoten in Utrecht.

Tuintje in mijn hart

Volgens een persbericht van de SHATA zijn de voorbereidingen in volle gang. Met een Suriname booth presentatie worden bezoekers gelokt  om Suriname te bezoeken. Ook de Nederlandse film ‘Tuintje in mijn hart’, die in Suriname is opgenomen, zal prominent zichtbaar zijn op de Beurs.

Donderdagavond organiseerde de Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman een ‘uitzwaaireceptie’ in Paramaribo voor de deelnemers aan De Vakantiebeurs. De vakantiebeurs in Utrecht is van 11 tot en met 15 januari 2017.

TUI naar Suriname

Uitgerekend vorige week maakte reisorganisatie TUI bekend vanaf 1 april 2017 in samenwerking met Surinam Airways vluchten te zullen uitvoeren naar Suriname.   Tussen 1 april en 1 juli 2017 met wekelijks een vlucht op maandag en zaterdag met de A340 van Surinam Airways. Vanaf juli 2017 met een extra maandagvlucht met de Boeing 787 Dreamliner van TUIfly.

One Comment

 • limoen

  Suriname op de vakantie beurs is goed nieuws,
  maar wat het mooiste en beste nieuws OOIT is, is dat van TUI.
  EINDELIJK gaat er nog een maatschappij vanuit Nederland vliegen naar Suriname.
  Het is dan na jaren afgelopen met de monopolie van KLM op Suriname.
  En nu nog wachten op de prijzen …..Best news ever.

Leave a Reply