Plaatsing inzamelbakken afval

rec18 december 2016:  de Stichting  Support Recycling Suriname (SuReSur) begon vorig jaar met het plaatsen van  inzamelbakken voor recyclebaar materiaal zoals plastic flessen en aluminium blikken in Paramaribo.

Door René Hoeflaak

De teller staat nu op veertig bakken. In anderhalf jaar werd meer dan 50 ton aan materiaal ingezameld en aangeboden voor recycling naar grondstoffen voor nieuwe producten.

Vorige week was de lancering van een nieuw onderdeel van het  project, namelijk de plaatsing van inzamelbakken in Coronie en Nickerie. Het aantal bakken van de organisatie is  uitgebreid naar zeventig.  De uitbreiding is mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van de United Nations Development Program (UNDP),  het ministerie van Financiën en de Europese Unie (EU).

Maart 2016: afval aan de oevers van de Commewijne (foto: René Hoeflaak)
Maart 2016: afval aan de oevers van de Commewijne. (foto: René Hoeflaak)

Belang voor milieu

De bijplaatsing van inzamelbakken is onder meer in Weg Naar Zee (8 bakken), Coronie (5 bakken) en Nickerie (19 bakken), zo is te lezen in GFC Nieuws.

In GFC nieuws is te lezen dat Jeroen Cornelissen, de secretaris van de Stichting SuReSur tijdens zijn toespraak bij de start van het project in  aanwezigheid van onder meer medewerkers van UNDP stilstond bij het belang van het werk van de stichting voor het milieu en de districten.

De vervuiling door plastic flessen neemt steeds meer de overhand en moet dringend aangepakt worden. Met het project biedt de stichting mensen de mogelijkheid op om een eenvoudige manier, indien ze bereid zijn, hun plastic en aluminium te recyclen en zo uit ons milieu te houden, zo .

Volgend  de secretaris  UNDP past het project prima in haar strategie om klimaatverandering tegen te gaan en de bescherming van ons milieu te bevorderen.

Een zaak van de samenleving

“We gaan er dus van uit dat het project ook in deze districten een succes zal worden”, aldus de secretaris van SuReSur, Jeroen Cornelissen, maar zo benadrukt hij verder, ” het is een zaak van de samenleving. Het project kan pas slagen als iedereen zijn schouders eronder zet en we dus samenwerken aan een schoner Suriname”, aldus Cornelissen in GFC.

Enkele van de sponsoren die het project tot heden hebben gedragen zijn Fernandes Bottling Company, Radiologie Kliniek Halfhide & Hofwijk, Consolidated Industries Suriname (CIC), Basic One, N.V. Dam, Mines Services Suriname N.V. Traverco Truck & Tire Services N.V., Mirisji Tours, Dabay Medicals, May & Partners en N.V. Ronan Trading.(GFC)

Leave a Reply