Collectie Weijs naar Fort Nieuw Amsterdam

Fort Nieuw Amsterdam
Maart 2016: Fort Nieuw Amsterdam, Commewijne (foto: René Hoeflaak)

30 oktober 2016: drie jaar geleden sprak ik voor Groenroodwit met Engel Weijs en toonde hij mij zijn omvangrijke Surinaamse archief.

Zijn gehele Suriname bibliotheek en collectie etnografica plus Surinamica wordt – zoals het er nu naar uitziet- volgend jaar ter beschikking gesteld aan het kenniscentrum van het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam in het district Commewijne, Suriname. Dit in samenwerking met het Amsterdam Museum.

Door René Hoeflaak

De collectie wordt hiermee als cultureel erfgoed bereikbaar voor het bezoekerspubliek van het fort en scholieren.

Bij de ontscheping/ontvangst van de collectie en het onderbrengen in depot zal Engel zelf aanwezig zijn.  tevens zal hij  ingezet worden bij het inrichten van de semi-permanente tentoonstelling(en) in het museum en andere publicitaire activiteiten.

Het ontbreekt Engel echter aan financiële middelen om zijn verblijf van drie maanden in Suriname te bekostigen. Wie Engel hierin tegemoet wil ondersteunen danwel meer informatie wil kan contact opnemen  met Engel op telefoonnummer 038-3380533 / 06-17763873 of per e mail: engelweijs@hotmail.com

Engel Weijs aan de keurkentafel in Ankum (foto: René Hoeflaak)
2013: Engel Weijs aan de keukentafel in Ankum (foto: René Hoeflaak)

Leave a Reply