NPO: themaweek Suriname

Edgar Caro (1948-2000) (bron foto: www.cultura.nl)
Edgar Cairo (1948-2000) (bron foto: www.cultura.nl)

19 mei 2015: Suriname gaat maandag naar de stembus en is dit jaar veertig jaar onafhankelijk van Nederland. Aanleiding voor de omroep NPO Cultura om Suriname de komende week centraal te stellen.

Door René Hoeflaak

Met dagelijkse en avondvullende documentaires over onder anderen Edgar Cairo, Michael Slory, schrijfster Cynthia Mcleod, Hans Favery en Nola Hatterman en de vierdelige reisdocumentaire van de in 2012 overleden Anil Ramdas ‘Wel de snack, maar niet de saus‘ (1995) .

Daarnaast zend de omroep de serie ‘Suri’jazz en Para‘pop’ uit over Surinaamse muziek en haar invloed in Nederland. De NPO Suriname avonden zijn van 25 mei tot en met 29 mei en beginnen om 20:30 uur. Het gehele uitzendprogramma is te vinden op NPO Cultura.

Daarnaast zendt de  NPO deze maand de driedelige documenataireserie ‘Suriname vijf jaar later’ van journaliste Nina Jurna waarin zij de balans opmaakt van Suriname na vijf jaar presidentschap van Desi Bouterse.

 

One Comment

Leave a Reply