Herdenking SLM ramp

Maart 2006: monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de SLM vliegramp in 1989 (foto: René Hoeflaak)
Maart 2006: monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de SLM vliegramp in 1989 (foto: René Hoeflaak)

7  juni 2016: vandaag is het 27 jaar geleden dat een passagierstoestel van SLM neerstortte boven vliegveld Zanderij.  176 passagiers kwamen om. Het was de grootste vliegramp in de geschiedenis van Suriname.  Gisteren berichtte De Ware Tijd dat de Surinaamse regering er alles aan zal doen om de verzoeken van de Stichting Kleurrijk Voetbal in te willigen om een nieuwe generatie van het kleurrijk elftal een wedstrijd te laten spelen ter ere van het Surinaamse voetbal.

Door René Hoeflaak

De krant citeert hierbij Minister Andy Rusland van Transport Communicatie en Toerisme (TCT)  tijdens zijn toespraak bij de kranslegging bij het monument voor de 176 slachtoffers van de vliegramp van 7 juni 1989. ‘Het voldoen aan het verzoek van stichting Kleurrijk Voetbal is een morele plicht  van Suriname aan de stichting, de omgekomen voetballers, de muziekgroep de Dravers boys en alle nabestaanden’ aldus Rusland in De Ware Tijd

Herdenkingsmonument

Naast het spelen van een ere wedstrijd wil de Stichting Kleurrijk Voetbal ook een herdenkingsmonument bij het kantoor van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) plaatsen en een  voetbalacademie in Suriname oprichten.

Tijdens zijn toespraak gaf hij Minister Rusland aan met gemengde gevoelens aanwezig te zijn omdat de ramp nog altijd een diepe wond is en dat het doel waarmee de jonge voetballers in 1989 naar Suriname kwamen nog altijd niet is volbracht. Na de herdenking bij het monument in 2009 was de kranslegging dinsdag de eerste keer dat er officieel kransen zijn gelegd.

Overigens deed de regering toen ook dezelfde toezegging aan de  Stichting Kleurrijk Voetbal.

 

Leave a Reply