Sport: maaiers en een lichtinstallatie

Minister Adna van Sport- en jeugdzaken (foto: Ministerie van Sport en Jeugdzaken Suriname)
Minister Adna van Sport- en jeugdzaken (foto: Ministerie van Sport en Jeugdzaken Suriname)

16 mei 2015: Tien Surinaamse sportverenigingen ontvingen donderdag van het Surinaamse ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J) een zitmaaier, zo is te lezen op Starnieuws. Dit in het kader van een project waarin het ministerie uiteindelijk 100 verenigingen wil voorzien van middelen om hun eigen sportterrein te onderhouden.

Groningen, Saramacca, februari 2014: Veld van het Eliazerstadion.  Het veld is  overigens vorige maand - april 2015- voorzien van voorzien van kunstgras. (foto: René Hoeflaak).
Groningen, Saramacca, februari 2014: Veld van het Eliazerstadion. Het veld is overigens vorige maand – april 2015- voorzien van voorzien van kunstgras. (foto: René Hoeflaak).

Door René Hoeflaak

In het belang van onze sportontwikkeling is dit project geïnitieerd door het ministerie”, zei sportminister Ismanto Adna op Starnieuws. “Sport dient als instrument voor ontwikkeling en moet toegankelijk zijn voor een ieder.” Het algemeen doel van het ambitieuze project is om de (sport)samenleving te stimuleren en te garanderen te kunnen bewegen.

Lichtinstallatie

Het ministerie timmert goed aan de weg. Vorige week onthulde de minister met een druk op de schakelaar een lichtinstallatie op het veld van SV Real Java. Hiermee ging – met steun van het ministerie- een lang gekoesterde wens in vervulling. Nu kan immers ook in de avonduren gebruik gemaakt worden van het veld van SV Real Java.

Volgens Adna is het scheppen van condities en randvoorwaarden in het bijzonder voor de jeugd van Suriname een prioriteit van het ministerie. Met de verlichting kunnen de jeugdigen goed gebruik maken van het veld in de middaguren, terwijl de senioren en veteranen in de avonduren sport en bewegingsactiviteiten kunnen uitvoeren.

Leave a Reply