De berm is van niemand in Paramaribo!

De districtscommissarissen van Paramaribo Noord-Oost en Paramaribo Zuid-West gaan de bermen in de stad aanpakken, zo meldt Dagblad Suriname vandaag. Hoe exact laten de burgervaders in het midden.

Door René Hoeflaak

er is sprake van oneigenlijk gebruik van de bermen”  aldus districtscommissaris van Paramaribo-Noord-Oost,  Ricardo Bhola. Als voorbeeld noemt hij het plaatsen van autowrakken en stenen, het bouwen van opstallen en de verkoop van diverse goederen’. Bhola noemt de situatie op de stadsbermen een ‘wildwest’ en pleit dan ook voor een ordening.

Bermen in Suriname
Wegwerkzaamheden in Leonsberg, Paramaribo (foto: René Hoeflaak, 12 februari 2009)

De districtscommissaris verwijst naar een decreet uit 2018 waarbij bermactiviteiten zijn verboden en waarschuwt dat de politie hard gaat optreden tegen illegale bermactiviteiten. Maar wel in goed overleg. “want we willen niemand brodeloos maken. Maar het avontuur op de berm houdt een keer op ” aldus Bhola in Dagblad Suriname.

Staatseigendom en burgerplicht. De berm is van niemand

Wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de berm, wordt in het artikel niet duidelijker. Integendeel.

Enerzijds benadrukt Bhola dat de bermen staatseigendom zijn. Anderzijds wijst hij op de burgerplicht om de bermen te onderhouden. Want het onderhouden van bermen vindt Bhola geen kerntaak van van het districtscommissariaat. “de berm is eigenlijk van niemand” aldus de DC in Dagblad Suriname.  Hoe dan ook, hij ziet het wel als zijn taak om burgers te attenderen op de slechte staat van de bermen. ‘’Het moet anders en beter” aldus Bhola.
Leave a Reply