Bouw school in Para

Over een jaar beschikt het district Para over een nieuw scholencomplex, zo is te lezen vandaag in Suriname Herald. Het nieuwe scholencomplex biedt lesruimte aan ruim 1.100 scholieren in het voortgezet onderwijs.

Door René Hoeflaak

De school met 36 lokalen wordt gebouwd aan de in mei van dit jaar geopende Highway, bij het terrein van de plantage Hanover-Mawakabo, een van de vijf ressorts van het district Para. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door een Turkse bouwonderneming en wordt gefinancierd door de Islamitische ontwikkelingsbank (IsDB).

School in Suriname
Schoolbord in Suriname (foto: René Hoeflaak)

Hanover-Mawakabo 

Volgens de Suriname Herald zal de Turkse aannemer de helft van haar bouwpersoneel rekruteren uit het binnenland.  Het plantagebestuur van Hanover-Mawakabo, dat  is blij met het (bouw)project en hoopt dat het voor zal bijdragen aan de ontwikkeling van het gebied en tot meer productiviteit zal leiden, zo is verder te lezen.Leave a Reply