Muziek op de luchthaven

Suriname, februari 2017: lege aankomsthal luchthaven Johan Adolf Pengel. Maar dat gaat veranderen (foto: René Hoeflaak)
Suriname, februari 2017: lege aankomsthal luchthaven Johan Adolf Pengel. Maar dat gaat veranderen (foto: René Hoeflaak)

24 december 2018: reizigers uit Nederland die die deze kerst aankomen in Suriname worden op de Johan Adolf Pengel luchthaven vrolijk en muzikaal onthaald met een optreden van een brassband en een inheemse groep, zo berichtte Suriname Herald gisteren.

Dit alles in het kader van een traject die de ‘customers experience’ moet vergroten. Een traject dat is ingezet door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, NV Luchthavenbeheer, de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en het directoraat Cultuur

Door René Hoeflaak

Het traject is slechts een eerste aanzet voor een serie activiteiten in het kader van het stimuleren van de toerismesector en het positioneren van Suriname als toeristische bestemming, zo is verder te lezen.

‘Customers experience’

Het  ‘customer experience’ traject bestaat uit diverse activiteiten, te beginnen bij het boeken van de reis naar Suriname en vervolgens de ontvangst op de luchthaven en de behandeling op de grensposten. De muzikale verwelkoming op de luchthaven is slechts het begin. Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) en de Stichting Suriname Heritage en de United Tour Guides Suriname (UTGS) ondersteunen dit project.

Optredens tijdens feestdagen

In 2019 zullen op nationale feest- en herdenkingsdagen op de luchthaven kleine muziek- en andere creatieve groepen optreden voor het arriverende publiek op de internationale luchthaven. Gelijktijdig zal een bezoekersonderzoek worden uitgevoerd.

Hoe dan ook, volgens de Suriname Herald waren de reizigers met de entertainment  van de inheemse groep Maraisa en de brassband de Melody Makers blij en verrast en de ‘afhalers’ die genoten mee.

Leave a Reply