Aangepaste COVID-19 reisvoorwaarden voor Bonaire

Alhoewel Bonaire nog altijd een bestemming is met code oranje en dus het advies is om alleen om noodzakelijke reden naar Bonaire te reizen, vertrekken er dagelijks vier vluchten van Curaçao naar Bonaire. Want vanaf 26 oktober, is het mogelijk voor reizigers uit Nederland, Curaçao of Canada om naar Bonaire te reizen, zo is te lezen op onder meer op de crisis website van het Openbaar Lichaam Bonaire.

Kralendijk
Bonaire, Kralendijk, 11 december 2017 (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Reizigers kunnen een quarantaine vermijden mits zij uiterlijk 72 uur vertrek vanuit een van de drie startbestemmingen (Nederland, Curaçao of Canada) een negatieve PCR -test hebben afgenomen. Verder moeten reizigers bij aankomst een gezondheidsverklaring invullen. Wie geen negatief testresultaat kan laten zien bij aankomst, moet conform de noodverordening van het Openbaar Lichaam Bonaire direct 14 dagen op eigen kosten in quarantaine op een door de gezaghebber aangewezen locatie.

Voor reizigers die voor een dag vanuit Curaçao Bonaire bezoeken is een PCR test niet noodzakelijk. Zij moeten 48 uur vooraf een ontheffing aanvragen via het mailadres repat@bonairegov.com , vergezeld van een kopie ticket en een gezondheidsverklaring van de afdeling Publieke Gezondheid.

Bonaire
Bonaire, december 2017 (foto: RenéHoeflaak)

Per boot van Curacao naar Bonaire

Voor reizigers die per boot vanuit  Curaçao naar Bonaire komen gelden dezelfde regels als voor reizigers die met het vliegtuig naar Bonaire komen.

Bij terugkeer in Nederland dienen reiziger 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Lees  hier meer over het COVID-19 reisadvies op en naar de Nederlandse Antillen.

Leave a Reply