Bonaire start certificering voor toerismesector

Onder de naam ´Bonaire Friendly Safety Seal´ start het toeristenbureau Bonaire  in mei een nieuwe certificeringsprogramma. Doel van het BFSS programma is dat alle toerisme gerelateerde bedrijven en organisaties op Bonaire voldoen aan een vereiste standaardnorm aan hygiëne-en veiligheidsprotocollen.

 

Bonaire
Strandtent op Bonaire (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Het BFSS certificeringsprogramma start in mei 2021 met een trainingsprogramma voor beoordelaars, gevolgd door een pilotprogramma waaraan 10 bedrijven meedoen. Die bedrijven moeten nog worden geselecteerd en vertegenwoordigen ieder een van de volgende tien categorieën: accommodaties, taxi’s,  casino’s, autoverhuur, touroperators, winkels, restaurants, foodtrucks, spa/salons en watersportexploitanten, zo is te lezen op onder meer Koninkrijk.nu.

Rust, natuur en cultuur op Bonaire

Het BFSS programma is onderdeel van een breder en overkoepelend Tourism Recovery Plan, dat zowel de kwaliteit van het toerisme op Bonaire wil bevorderen maar ook tegelijkertijd ook de kernwaarden rust, natuur en cultuur garandeert. Het plan wil daarnaast de lokale bevolking  meer betrekken in de toerismesector.

Na certificering ontvangen bedrijven een BFSS zegel die zichtbaar kan worden opgehangen. Zowel online als op locatie. Volgende week wordt bekend op welke wijze bedrijven zich kunnen aanmelden voor het programma.

 

Bonaire
Bonaire, december 2017 (foto: RenéHoeflaak)