Nieuwe Surinaamse Borgoe rum ter gelegenheid van Srefidensie

Over 12 dagen is het Srefidensi en viert Suriname  haar 45-jarige onafhankelijkheidsfeest. Voor de Suriname Alcoholic Beverages N.V. (S.A.B) aanleiding om een nieuwe rumsoort met de naam Borgoe Srefidensie Edition op de markt te brengen.

Door René Hoeflaak

De eerste fles van deze nieuw rum werd deze week uitgereikt aan niemand minder dan president Chan Santokhi zelf. S.A.B-directeur Steven Ma Ajong noemde het een eer om de eerste fles aan de president te overhandigen. Afgaand op  de woorden van de president gold dat ook andersom. “Dit moment zal ertoe bijdragen dat Surinamers trotser worden” zo is te lezen in diverse media.

Borgoe Srefidensi
Borgoe Srefidensie (bron: S.A,B.)

 

Surinaamse producten

President Santokhi sprak lovende woorden over de actie van de S.A.B, ook wel bekend als de (Borgoe) rumfabriek.  “Als regering stellen we het enorm op prijs als Surinaamse producten op de markt worden gebracht. Soms kan het product veel meer doen dan diplomaten. We zien wat producten doen in andere landen in de wereld.” aldus de president in diverse Surinaamse media.

Surinaamse Rumfabriek
Suriname, Paramaribo, Rumfabriek, februari 2014 (foto: René Hoeflaak)

Borgoe Srefidensie Edition in Nederland  onzeker

De Borgoe Srefidensie Edition rum is een blend, gelagerd in eikenhouten vaten met soepele smaak en uitzonderlijk lange afdronk, zo is te lezen op de website van de S.A.B.

Vanuit het buitenland is er volgens S.A.B. belangstelling getoond voor de Borgoe Srefidensi Edition. Of en wanneer de Borgoe Srefidensi Edition  in Nederland is te kopen, is niet bekend. Want volgens de S.A.B.  wordt de Borgoe Srefidensi Edition slechts in een beperkte oplage uitgebracht en slechts verkrijgbaar zijn bij geselecteerde outlets.


Rondleiding Rumfabriek

Een excursie/rondleiding in de Rumfabriek is overigens een aan te raden. In 2014 schreef ik er een artikel over dat je hier kan lezen.

Februari 2014: Suriname, Paramaribo: Het Surinaamsch Rumhuis op het terren van de S.A.B. rumfabriek (foto: René Hoeflaak)Leave a Reply