Sint-Maarten: Charles Leopold Bell

Vanaf zijn landgoed in de Cole Bay op het Nederlands Caraïbische eiland Sint-Maarten geniet Charles Leopold Bell– dat wil zeggen standbeeld- al jaren vanaf zijn heerlijke luie stoel van het uitzicht over de Simpson Bay en bij helder weer op het eiland Saba.

Door René Hoeflaak

Zwijgend. Onverstoorbaar. Waakzaam. En trots op het naar hem genoemde uitkijkpunt, Bell’s Lookout Point, even verderop. Op zijn landgoed. In 2017 voorzien van steen, mast en vlag. Een prachtige plek om zoals ik, eind vorig jaar. te genieten van het uitzicht en de zwoele zeewind.

 

Cole Bay, Sint-Maarten, Nederlandse-Antillen
26 november 2019: Cole Bay, Sint-Maarten, Nederlandse-Antillen (foto: René Hoef;laak)

Cole Bay, Sint-Maarten

Er zijn maar weinig mensen met een standbeeld over wie weinig tot niets digitaal- via GOOGLE-  is terug te vinden. Ja, er WAS een Charles Leopold Bell School in Sint-Maarten. Maar die is gesloten. En dan houdt het op. Vorige jaar deed ik op mijn blog renehoeflaak.com een oproep om meer info. Nu langs deze weg.26 november 2019, Cole Bay, Sint-Maarten, Nederlandse-Antillen (foto: René Hoeflaak)
26 november 2019, Cole Bay, Sint-Maarten, Nederlandse-Antillen (foto: René Hoeflaak)

Uitzicht, standbeeld en landgoed 

Hoe dan ook. het uitzicht is er in ieder geval niet minder om en de herinnering is blijvend.  Maar een standbeeld, een uitkijkpunt, een school en een landgoed met je naam. Dat vraagt om meer dan pakweg 240 woorden.


Leave a Reply