Handelsmissie uit Curaçao bezoekt Suriname

Een handelsmissie uit Curaçao bezocht vorige week Suriname. Het bedrijfsleven op het eiland ziet kansen en mogelijkheden.

Suriname
Paramaribo, Suriname (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

De handelsmissie bestond uit 25 financiële experts die – met steun van het Curaçaose Ministerie van Economische Ontwikkeling- de mogelijkheden onderzochten om bij te dragen aan de te verwachte economische groei in Suriname. Bijvoorbeeld met investeringen, het leveren van financiële producten en opzetten van joint-ventures, zo is te lezen op onder meer Curacao.nl.

Suriname Insight 2022

De handelsmissie verbleef vijf dagen in Suriname en stond onder leiding van het Curaçaose MIND Strategy.

Curaçao (foto: René Hoeflaak)
Curaçao (foto: René Hoeflaak)

Vertegenwoordigers van het Surinaamse toerisme, de transport- en financiële sector en de mijnbouw gaven presentaties. Dit alles onder de naam Suriname Insight 2022 en in samenwerking met de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB).

De VSB is een werkgeversorganisatie en opgericht op 28 maart 1950 met als doel het bevorderen van het economische en sociale welzijn van de Surinaamse gemeenschap.