SLM schrapt vluchten. Gedupeerde passagiers boos.

De luchtvaartmaatschappij Surinam Airways (SLM) annuleert deze en volgende week nog eens zeven vluchten tussen Schiphol en Paramaribo. Dit nadat enkele dagen geleden ook al drie vluchten waren geschrapt.

Door René Hoeflaak

Naast deze tien vluchten gaan begin augustus ook acht vluchten tussen Paramaribo en Miami niet door, zo meldt onder meer Luchtvaartnieuws.  Volgens SLM is de annulering het gevolg van de corona pandemie, operationele problemen en de hoge brandstofprijzen.

Boze passagiers en personeelsleden SLM 

Ondanks het feit dat gedupeerde reizigers een tegoedbon krijgen aangeboden of  kosteloos kunnen omboeken trok een groep gedupeerde passagiers gisteren naar het SLM kantoor in Paramaribo om verhaal te halen, zo is te lezen in Surinaamse nieuwsberichten. De passagiers klagen vooral over het gebrek aan informatie. Net als de personeelsbond van de SLM. Voorzitter Samson van de Bond Surinaamse Luchtvaartmaatschappij spreekt van een ‘frustrerende situatie omdat personeelsleden slecht worden geïnformeerd  en er paniek heerst onder passagiers

Persbericht SLM

Er wordt met vereende krachten gewerkt aan een passende oplossing voor alle getroffen passagiers die op de hoogte gehouden zullen worden van de nieuwe vertrek en aankomst tijden en dagen” zo verklaart SLM in een persbericht.