Diaspora: De eerste virtuele handelsmissie tussen Nederland en Suriname

Decennia lang vinder er al handelsmissies plaats tussen Nederland en Suriname maar door de COVID-19 crisis is dat nu vrijwel onmogelijk.  Juist in een periode waarin de historische relatie tussen beide landen weer opbloeit is een handelsmissie echter noodzakelijk. Mede daarom vindt op 19 en 20 november de eerste digitale handelsmissie plaats.

Door René Hoeflaak

De digitale handelsmissie wordt georganiseerd door Clip Training & Consultancy Clip Training & Consultancy in samenwerking met Beeworks. Beide ondernemingen werken vanuit Suriname en Nederland aan diverse nationale en internationale bedrijfs-events. Samen met media partner Brasa Solutions

Minister Sigrid Kaag een van de sprekers op de virtuele Surinaamse Handelsmissie

De Nederlandse minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, is een van de sprekers. Doel van de handelsmissie is Nederlandse en Surinaamse ondernemers online met elkaar in contact te brengen met lezingen, workshops en een uniek matching systeem.
Hakrin Bank
18 november 2014: uitzicht op Paramaribo vanuit vanaf de Hakrinbank, het hoogste gebouw van Suriname (foto: René Hoeflaak)

 

Fysieke handelsmissie Nederland-Suriname 2021

De inschrijving voor de missie is reeds gestart kost € 150,00 of 2.250,00 SRD. Voor dat bedrag krijgt iedere deelnemer toegang tot het gehele dagprogramma met interessante en informatieve lezingen, speeches, exclusieve masterclasses, paneldiscussie, een uniek mix ’n match event en toegang tot het members gedeelte om na afloop te netwerken.

Het plan is om in maart 2021 weer een fysieke handelsmissie te organiseren, zo is te lezen in Dagblad Suriname.Leave a Reply