Taxi ´1660´ zoekt voertuigen en chauffeurs

Wie kent ze niet?: De gele ‘1660’ taxi’s van de Suriname Taxi Centrale (STC). Vanaf 2014 rijden ze door de binnenstad van Paramaribo en ver daarbuiten. De vraag naar taxi’s in Paramaribo groeit. Klanten moeten langer wachten. Maar door financiële gevolgen van COVID 19 crisis maakt de STC nu een gedwongen en opmerkelijke creatieve keuze. Iedere burger met een ‘goede’ auto en die graag wat wil bij verdienen mag zich vanaf deze week melden bij de STC, zo is te lezen in een artikel op Cultura.

 

Gele Taxi 1660 Suriname
Paramaribo, november 2014: Yellow Cab taxi van Taxi 1660 (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

In plaats van investeren in nieuwe voertuigen geeft het STC – in de volksmond taxi 1660- namelijk de voorkeur aan het verhuren van rijtijd aan burgers met een eigen auto. Wie zich aanmeldt en door de ballotage komt mag gebruik maken van het geavanceerde systeem en grote klantenkring van 1660.

Chauffeur vanaf 20 SRD

Na een screening en training krijgen de nieuwe taxichauffeurs een taximeter in de auto met foto en gegevens. De auto wordt niet geel gespoten en krijgt evenmin een 1660 sticker opgeplakt. De part-time chauffeurs kunnen zelf bepalen hoeveel uren ze willen inkopen. Het goedkoopste inkooppakket is 20 SRD per dag, aldus het artikel op Cultura.

 

Taxi in Paramaribo
Taxi in Paramaribo, november 2014: De klant staat centraal. (foto: René Hoeflaak)l.

De ‘1660’ taxi was de eerste taxi in Suriname met een centraal oproepsysteem en is een initiatief van Gilbert Purperhart.  De STC benadrukt dat de klanten weer een uitstekende kunnen verwachten nu er voertuigen bijkomen.

‘Taxiiboom’ in Paramaribo, november 2014. Keuze genoeg in andere taxi’s toch.. (foto: rené Hoeflaak)Leave a Reply