15 jaar Green Heritage Fund Suriname

Gisteren was het 15 jaar geleden dat Monique Pool het Green Heritage Fund Suriname oprichtte. De Stichting heeft tot doel Suriname bewust te maken van de schoonheid van de natuur, het lot van dieren en aandacht te vragen voor de verbetering van het milieu in Suriname.

Door René Hoeflaak

Aanleiding voor de oprichting van de stichting was de opvang van een baby luiaard, zo is te lezen in een interview met Groenroodwit in 2013.

Luiaard in Suriname
Luiaard in Suriname, maart 2018 (foto: René Hoeflaak)

In de afgelopen jaren is de stichting steeds zelfstandiger geworden en biedt het niet alleen opvang aan luiaards maar ook aan miereneters en gordeldieren. In 2018 opende de stichting zelfs een professioneel opvangcentrum. Daarnaast richt de stichting zich ook op het welzijn van dolfijnen. Met een vaste groep vrijwilligers verzamelt de stichting wekelijks gegevens in de monding van de oceaan het welzijn van de dolfijn.

Verder werkt het samen met dierenartsen in binnen- en buitenland en organiseert het workshops en andere educatieve programma’s op onder meer scholen in Suriname. Meer dan duizend dieren zijn inmiddels opgevangen.


 

CNN Heroe

In 2015 werd Monique Pool door CNN voorgedragen als een van de tien wereldwijde CNN ‘heroes’, als eerbetoon aan haar inzet voor de natuur en het welzijn van dieren. Het jaar ervoor sprak zij over haar werk TEDX Paramaribo.

DONATIES EN SPONSORS

Het Green Heritage Fund is afhankelijk van de inzet van vele vrijwilligers, medewerkers en stagiaires, samenwerking met lokale en internationale academici en organisaties en nationale en internationale donateurs, donaties en sponsors. Zo ontving de stichting in 2016 van de Duitse organisatie WTG een speciale bus voor reddingsacties voor het veilige vervoeren en direct verzorgen van dieren. Zie het eerdere bericht  hierover op Groenroodwit.

Moique Pool van Green Heritage Funds Suriname
Daniela Schrudde, Project Directeur van WTG, (rechts) overhandigt de sleutels aan Monique Pool (foto: Facebookpagina WHFS)

 

Het Green Heritage Fund Suriname NL ondersteunt vanuit Nederland haar Surinaamse moederorganisatie door actief te zoeken naar donoren en sponsors in Nederland. 

Leave a Reply