President Santokhi aanwezig bij opening Royal Breeze Hotel aan Waterkant in Paramaribo

In aanwezigheid van de Surinaamse President Santokhi werd op de voorlaatste dag van 2022 aan de Waterkant in Paramaribo het Royal Breeze Hotel & Casino geopend. Volgens Surinaamse media is het luxe hotel een geschenk aan de gemeenschap.

Door René Hoeflaak

Het zes verdiepingen hoge Royal Breeze Hotel & Resort beschikt over 88 kamers, verdeeld in diverse klassen en soorten, met op de bovenste verdieping een penthouse. De Sky Lounge & Bar op het dak van het hotel is het hoogste publieke terras van Suriname, zo is verder te lezen in diverse persberichten.

 

Illustratie facebookpagina Breeze Hotel

Club Space, restaurant en gym 

Daarnaast is er in het hotel een discotheek, genaamd Club Space, een gym en ‘78’, een restaurant met zowel internationale als Surinaamse gerechten op de menukaart.

Bij de opening waren naast President Santokhi ook districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost Ricardo Bhola en directeur Widjai Sardjoe aanwezig. Het hotel richt zich op zowel zakenreizigers als toeristen. Kamerprijzen zijn vanaf ongeveer € 129,00, zo leert een snelle blik op Booking.com.

Kamer
Kamer Royal Breeze Hotel (foto: Booking.com)

Geschenk aan Suriname

Verder is te lezen dat Royal Breeze een half miljoen euro investeert in het ontwateringssysteem in de straten rondom het hotel zoals de Waterkant, Heiligenweg en de Jodenbreestraat. Het hotel is onderdeel van de gerenoveerde Waterkant en daarmee ‘’een geschenk aan de gemeenschap van Suriname’’ aldus de Surinaamse pers.