National Geographic roemt schoonheid van Sint-Eustatius

Er is steeds meer aandacht voor de fraaie natuur en de indrukwekkende geschiedenis van Sint-Eustatius. Deze week verscheen een prachtig en lovend artikel over Sint-Eustatius op zowel de Engelstalige als Nederlandse versie van National Geographic .

Sint-Eustatius
Sint-Eustatius (foto: René Hoeflaak)

Door René Hoeflaak

Het artikel, geschreven door de in Canada wonende journaliste Julia Eskins, roemt Sint-Eustatius om haar schoonheid zowel boven als onder water. Volgens het artikel kan het eiland ‘bogen op prachtige natuur omringd door grillige rotskusten met stranden van inktzwart zand, die belangrijke broedgebieden voor bedreigde zeeschildpadden vormen’ aldus het artikel.

Quill-Boven en geschiedenis van Sint-Eustatius

Ook het Nationale Park Quill-Boven wordt geprezen. Als toevluchtsoord voor zeldzame vogelsoorten en ideale habitat voor orchideeën. De Vulkaan de Quill is een ‘bekroning’, zo is verder te lezen. Sint-Eustatius word opschreven als een van de mooiste duikplekken van de regio.

Sint-Eustatius , park Boven (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius , park Boven (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius, The Quill Gardens, maart 2022 (foto: René Hoeflaak)
Sint-Eustatius(foto: René Hoeflaak)

Ook wordt ingegaan op de boeiende geschiedenis van Sint-Eustatius. Een geschiedenis die zowel onder als boven water haar sporen heeft achter gelaten en waarin je kan duiken en wandelen, aldus National Geographic. Het artikel verwijst daarbij naar de scheepswrakken, de archeologische vondsten, het slavernijverleden en Sint-Eustatius als een van de drukste handelscentra in de 18e eeuw.

Sint-Eustatius , park Boven (foto: René Hoeflaak)
Geschiedenis op Sint-Eustatius (foto: René Hoeflaak)

Gay Soetekouw en Celford Gibs, Groenroodwit reis naar Sint-Eustatius

Verder komen in het artikel Gay Soetekouw, voorzitster van het St. Eustatius Center for Archaeological Research en wandelgids Celford Gibs aan het woord.

Een rondleiding door en ontmoeting met zowel Soetekouw als Gibs is ook onderdeel van de Groenroodwit reis naar Sint-Eustatius in februari 2023.

Lees hier het hele artikel op National Geographic. En  hier meer info over de Groenroodwit reis naar Sint-Eustatius

Genieten op St. Eustatius (foto: René Hoeflaak)
Genieten op St. Eustatius (foto: René Hoeflaak)
St. Eustatius
Reizen van en naar St. Eustatius. Per vliegtuig en sinds kort ook per boot (foto: René Hoeflaak)