Crowdfunding actie voor documentaire over Caraïbisch radiostation Dolfijn FM

Twintig jaar geleden trok Marcel Hofman naar Curaçao om zijn jongensdroom uit te laten komen: het oprichten van radiostation Dolfijn FM. Nu wil Marcel een documentaire maken over de geschiedenis en het verhaal van Dolfijn FM.  Voor de financiering van de documentaire startte hij vorige week een crowdfunding actie.

Dolfijn FM
Dolfijn FM (foto: Marcel Hofman)

Door René Hoeflaak

Help je mij mee een documentaire te maken over het radiostation Dolfijn FM op Curaçao? ‘ aldus Marcel vorige week op diverse sociale media. Een oproep die hij vervolgt met een terugblik. Naar 2002, het jaar dat hij met vier andere radiomakers voor het eerst op het vliegtuig stapte naar Curaçao. Om een radiostation op te zetten. ´​Dit is het begin van een turbulente periode van 20 jaar´ aldus Marcel.

The Story of Dolfijn FM

´En dat verhaal moet verteld worden´ zo vervolgt Marcel zijn oproep. Daarom wil hij op persoonlijke titel een documentaire maken: The Story of Dolfijn FM.

Marcel wil zoveel mogelijk hoofrolspelers in beeld brengen, het verhaal vertellen van een van de andere oprichters, nu woonachtig op Sint-Maarten en de sfeer en omgeving van een Caraïbisch eiland laten zien zodat je als kijker een voorstelling krijgt van het leven op een Caribisch eiland.

​Voor meer info over de crowdfunding actie en donaties klik dan hier op de site van Voordekunst.nl.

Curacao
Curaçao (foto: René Hoeflaak)