Leesbrillen voor Suriname

Honderden Surinamers zijn vorige week voorzien van gratis leesbrillen. De brillen zijn gedoneerd en geschonken vanuit onder meer Nederland.

Door René Hoeflaak

Het ‘leesbrillen-gezondheids’ project is een samenwerking tussen de ChietSana Foundation en de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer. De brillen werden uitgereikt op het terrein van de onderneming Soeng Ngie & Co.  aan de Nieuwe Charlesburgweg, in de wijk Charlesburg, zo is te lezen op Culturu.com.

Oog- en bloeddruk in Suriname

Naast de brillenuitreiking werd op het terrein ook een fundraising gehouden voor een kinderproject.  Tegen een geringe bijdrage was ook medische en verzorgingsmateriaal verkrijgbaar, was het mogelijk om oog- en bloeddruk te meten en werd voorlichting gegeven over gezonde voeding en levensstijl.

Soms is een leesbril in Suriname wel nodig, zoals hier op de Kwattaweg in Paramaribo (foto: René Hoeflaak)

Een leesbril is voor veel mensen in Suriname onbetaalbaar. Vele Surinamers hadden zich dan ook lang ervoor laten registreren via Facebook.

Chietra Bahora

De ChietSana Foundation werd in 2016 opgericht door Chietra Bahora, voormalig Indian Beauty Queen The Netherlands en zet zich in voor hulpbehoevenden in de maatschappij. De stichting voert voor het grootste gedeelte projecten uit in Suriname, bij gelegenheid ook projecten in India en Nederland.