Diaspora interview: Sharon Wouter

Met The Wou Academy helpt coach Sharon Wouter dromen te verwezenlijken. Onder meer met een ´retreat´ reis naar Suriname. Groenroodwit sprak met Sharon over haar eigen dromen en ambities en vooral ook over Suriname. Want Suriname is voor Sharon ‘haar medicijn’.

Door René Hoeflaak  

Sharon Wouter (foto: facebookpagina Sharon Wouter)
Sharon Wouter (foto: facebookpagina Sharon Wouter)

The Wou Academy werd in september 2019 officieel door Sharon opgericht. Maar voor de kiem moeten we terug naar 2008. Sharon kampte in 2008 met een burn out en vertrok naar Suriname. ‘ik was direct van mijn klachten af’ Eenmaal terug in Nederland keerde de klachten weer terug. Voor Sharon aanleiding om haar baan in Nederland op te zeggen en definitief terug te keren naar Suriname, haar geboorteland en ‘mijn medicijn’ aldus Sharon.

Strijd

Sharon keerde in 2018 terug naar Nederland. Enkele weken later werd bij haar darmkanker geconstateerd. Wat volgde was een letterlijk en figuurlijk pijnlijke en zware  periode met een ingrijpende operatie. Maar ze overwon de strijd tegen haar ziekte en genas. Sharon: ‘positivisme heeft mij vooral geholpen. Door angsten te overwinnen en luchtig met de situatie om te gaan, heb ik de strijd tegen kanker overwonnen. De periode leverde mij ook veel inzichten op’.

Het overwinnen van de strijd en haar levenservaringen in de jaren ervoor waren voor Sharon aanleiding om haar ervaringen te delen en de Wou Academy op te richten.


Van hossel naar onderneming

The Wou Academy coach en helpt iedereen met stressklachten, burn out verschijnselen of vrees om los te laten. Maar ook om te ondernemen en helpen een bedrijf op te starten ’, zo vervolgt Sharon ons gesprek. ‘De basis van Wou Academy dat iedereen een talent heeft en zich verder kan ontwikkelen.    Zo help ik mensen om van hun hossel (bijbaantje) een officiële onderneming te maken’

Uitzicht vanaf een van de huisjes op Isadou, 11 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)
Uitzicht vanaf een van de huisjes op Isadou, 11 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)

Meditatie in het binnenland

The Wou Academy biedt maatwerk en gevarieerde pakketten. Maar ook  met een ‘retreat’ reis naar Suriname. Door de corona crisis gaat de geplande reis op 4 juni helaas niet door.  Sharon ‘de reis bestaat uit een verblijf van enerzijds enkele dagen op Isadou, in het binnenland, met onder meer meditaties en workshops over medicinale kruiden  en anderzijds een verblijf in Paramaribo met bezoeken in het Rumhuis, spotten van dolfijnen en een wellness dag. De reis gaat op een later tijdstip alsnog worden uitgevoerd’.Frederiksdorp

De reis gaat helaas nu even niet door maar op een nader te bepalen datum.  Maar het enthousiasme over de ‘medicijn’ Suriname is er niet minder om. Integendeel. ‘Suriname heeft alles’ aldus Sharon.  ‘Mooie plekken als Isadou, Danta Bai, Frederiksdorp of Republiek. Ongerepte natuur, lekker eten van vele culturen, het lekkerste bier en ….een lach’

Daarmee eindigen we ons gesprek zoals het begon. Met een lach, de basis van The Wou Academy.

Leave a Reply