Torarica Resort weer open

Terras Tangelo, 16 november 2014 (foto: Rene Hoeflaak)
Terras Tangelo, 16 november 2014 (foto: Rene Hoeflaak)

17 mei 2020: in Suriname zijn er geen COVID-19-positieve gevallen meer. En mede daarom versoepelt Suriname langzaam haar COVID-19 gezondheidsmaatregelen. Vanaf dit weekend is het Torarica Resort weer open voor publiek. Ook de lunchroom/bakkerij en het terras Tangelo aan het Rietbergplein opent weer zijn deuren. Ook citytours zijn weer toegestaan.

Door René Hoeflaak

Onder de volgende maatregelen gaan de Tangelo en het Torarica Resort weer open: Anderhalve meter afstand met behulp van ‘afstand’ stickers op diverse locaties, het aanpassen van de afstanden tussen tafels en zitplaatsen, minimaal fysiek contact tussen medewerkers en gasten door middel van online bestelmodules en mobiel bankieren en aanwijzingsteken rondom het terrein met de nodige voorzorgsmaatregelen zoals het optimaal wassen en desinfecteren van de handen.


In het kader van minimaal fysiek contact zullen gasten enkel van digitale menu’s worden voorzien. Gasten krijgen toegang tot deze menu’s door op verschillende strategische locaties geplaatste QR-codes te scannen met hun mobiele apparaat. Voor wat betreft de openingstijden is het Pool Terras vooralsnog geopend van 06.00 tot 22.30 en Tangelo van 08.00 tot 22.30 uur.

Suriname, Paramaribo, binnenstad, 7 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)
Suriname, Paramaribo, binnenstad, 7 februari 2017 (foto: René Hoeflaak)

Citytours

Citytours in Paramaribo zijn ook weer toegestaan. Echter voor groepen tot maximaal tien personen, met inachtneming van alle COVID-19-richtlijnen. Grootschalige evenementen met meer dan 50 personen zijn niet toegestaan. De komende week zal de Centrale Markt gefaseerd worden opengesteld. Vanaf morgen worden ook gesprekken gevoerd met houders van casino’s, nachtclubs en de organisatie van sekswerkers over versoepeling van de COVID-19 maatregelen. Er zijn ook gesprekken gaande met de bushouders.

Recreatieoorden

De recreatieoorden in Suriname blijven vooralsnog gesloten. Dat besluit is genomen in samenspraak met de districtscommissarissen. In Suriname Herald is te lezen dat Rachel Koningsbloem-Pinas, directeur Toerisme van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T), binnenkort bekend zal maken wanneer de oorden weer opengesteld worden voor het publiek.


Balans

“Bedrijven hebben de moeilijke taak de juiste balans te vinden tussen het economische- en ons allen gezondheidsbelang”, aldus de directeur, rijdag tijdens de COVID-19-persconferentie.
Vandaag landt ook weer een KLM repatriatievlucht uit Nederland, aldus Jerry Slijngard, coördinator van NCCR (zeg maar de RIVM van Suriname) in Starnieuws. Volgens Slijngard de laatste repatriatievluchten voor de verkiezingen. Dit onder meer omdat er geen quarantaine faciliteiten meer zij. Op dit moment zijn 576 personen in quarantaine.

Grenzen gesloten

De grenzen zijn nog steeds gesloten. De Covid-19 maatregelen blijven gelden totdat de president andere orders geeft, aldus Slijngard in Starnieuws.

Leave a Reply